Vivo Y28s 5G: MediaTek Dimensity 6300 ile Tanıtıldı

Vivo, en yeni orta segment telefonu Vivo Y28s 5G'yi duyurdu. Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 arayüzü ile kullanıcıların karşısına çıkan telefon, selefi Vivo Y27s 5G'den önemli bir güç yükseltmesi alıyor.

Vivo Y28s 5G: MediaTek Dimensity 6300 ile Tanıtıldı

Yeni model, sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 6300 yonga setinden güç alıyor ve bu yonga seti maksimum 16GB'a kadar çıkan dinamik RAM ile destekleniyor.

Vivo Y28s 5G, kullanıcılarına suya ve toza karşı dayanıklılık sunan IP64 derecesine sahip bir gövde ile geliyor. Telefonun arka yüzünde ise 50 megapiksel ana sensör bulunan çift kamera sistemi yer alıyor.

Tasarım ve Ekran

Vivo Y28s 5G, modern bir görünüm sunan ve parmak izi tutmayan iki renk seçeneği ile geliyor: Mocha Kahverengi ve Parıldayan Mor. Telefonun ön yüzünde ise çentikli 6.56 inç HD+ (1612 x 720 piksel) LCD ekran yer alıyor. Bu ekran, 90Hz yenileme hızı ile akıcı görüntü kaydırma ve 840nit parlaklık seviyesi ile de güneş ışığı altında kullanıma uygun bir deneyim sunuyor.

Realme GT 6 Çin Versiyonu: Düz Ekran ve Farklı Donanımla Temmuz’da Geliyor
Realme, popüler GT serisi akıllı telefonunun Çin pazarına özel bir versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Performans ve Depolama

Vivo Y28s 5G, gücünü MediaTek Dimensity 6300 işlemciden alıyor. Bu işlemci, günlük kullanımdaki uygulamaların ve oyunların sorunsuz çalıştırılmasını sağlıyor. Telefon 8GB LPDDR4X RAM ile geliyor ve bu RAM, ihtiyaçに応じて yazılımsal olarak 8GB daha genişletilebiliyor. Böylece toplamda 16GB'a kadar RAM kullanımı mümkün oluyor. Depolama tarafında ise 256GB eMMC 5.1 dahili depolama alanı bulunuyor. microSD kart desteği sayesinde depolama alanı 1TB'a kadar arttırılabiliyor.

Kamera

Vivo Y28s 5G, yapay zeka destekli 50 megapiksel ana sensör ile fotoğrafçılık ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Arka yüzde bulunan yardımcı sensörün ise 2 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğu biliniyor. Ön yüzde ise 8 megapiksel selfie kamerası yer alıyor.

Motorola Razr 50 Ultra Yeni Renk Seçenekleriyle ve IPX8 Su Geçirmezlik Özelliğiyle Geliyor
Motorola Razr 50 Ultra, IPX8 su geçirmezlik sertifikasıyla suya 1.5 metre derinlikte 30 dakika dayanabilecek. Motorola Razr 50 Ultra, bir sosyal medya tüyosuna göre yeni renk seçenekleriyle piyasaya çıkacak. Şirketin Weibo’da birkaç gün önce yaptığı bir paylaşıma göre, akıllı telefonun Çin’de standart Motorola Razr 50 ile birlikte 25 Haziran’da

Diğer Özellikler

Vivo Y28s 5G, 5000mAh kapasiteli bataryası ile uzun süreli kullanım sağlıyor. 15W hızlı şarj desteği ise bataryanın hızlı bir şekilde doldurulmasını mümkün kılıyor. Bağlantı seçenekleri arasında ise çift bant Wi-Fi, Bluetooth, 5G desteği ve USB Type-C girişi bulunuyor. NFC desteği ise seçili bölgelerde sunuluyor. Telefonun yan tarafında bulunan parmak izi sensörü ise güvenli bir kilit açma deneyimi sunuyor. 3.5mm kulaklık girişi ise kullanıcıların kablolu kulaklıklarını kullanmaya devam etmelerine olanak sağlıyor.

Vivo Y28s 5G'nin şu an için global satış fiyatı ve bulunabilirlik tarihi belli değil. Ancak şirketin global web sitesinde telefonun teknik özellikleri listeleniyor. Bu da yakın zamanda satışa çıkacağını düşündürebilir.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T