TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti ve DEM Parti arasında tartışma çıktı: Turhan Çömez, milletvekillerinin sıralarına yürüdü

TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti ve DEM Parti arasında tartışma çıktı: Turhan Çömez, milletvekillerinin sıralarına yürüdü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Lübnan’da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabul edilmesinin ardından, siyasi partilerin sunduğu araştırma önergeleri görüşülmeye başlandı. Bu oturum sırasında, İYİ Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Turan Yaldır’dan sert eleştiriler

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, gündeme yönelik yaptığı konuşmada, özellikle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik saldırıyı kınayarak sözlerine başladı. Yaldır, konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısındaki açıklamalarını da eleştirdi. Yaldır, "Türk milletinin bağımsızlığı, namusu ve şerefinin eli kanlı bebek katiliyle pazarlık masasına yatırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" diyerek, Cumhur İttifakı’nın politikalarını hedef aldı.

TUSAŞ Tesislerine Terör Saldırısı: 5 Şehit, 22 Yaralı
Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 2’si ağır olmak üzere toplamda 22 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren biri kadın, biri erkek olmak üzere iki terörist etkisiz hale getirildi. Saldırı, TUSAŞ’ın yerli savunma ve havacılık sanayii projelerinde

Yaldır, "Düne kadar terörün bittiğini iddia eden Cumhur İttifakı, bugün teröristbaşıyla müzakereyi ve tecridin kaldırılmasını öneriyor. Bu kirli oyuna birlikte 'dur' demeliyiz. Türk milleti bir daha aynı tuzağa düşmeyecek" ifadeleriyle Meclis kürsüsünden seslendi.

DEM Parti’den tepki: “Bu dil nefretin dilidir”

Turan Yaldır’ın açıklamaları üzerine, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli kürsüye çıkarak sert tepki gösterdi. Temelli, Yaldır’ın kullandığı dili eleştirerek, "Bu dili kınıyoruz. Bu dil, şiddetin ve nefretin dilidir. Selahattin Demirtaş’a 'terörist' demek senin haddine değil. Burada asıl terörü sen yaratıyorsun" dedi. Temelli’nin bu açıklamaları, İYİ Parti sıralarından büyük tepki çekti. Yaldır ise, Temelli'ye cevaben, "Selahattin Demirtaş da teröristtir, Abdullah Öcalan da teröristtir" diyerek karşılık verdi.

Tartışmalar giderek alevlenirken, Temelli, "Bu ülkede barışa dair konuşma başlamıştır ve buna engel olamayacaksınız. Provokasyonlarla barış sürecini baltalamaya çalışanlara izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Turhan Çömez’in müdahalesi ve gerginlik

DEM Parti ve İYİ Parti milletvekilleri arasındaki tartışmalar sürerken, İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, söz alarak kürsüye çıktı. Çömez, İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır’ın açıklamalarının haklı olduğunu savunarak, "Partimizin milletvekili son derece saygın bir şekilde görüşlerini paylaşmıştır. Ona yönelik ‘provokatör’ gibi ağır ithamlar kabul edilemez. Terör örgütü mensuplarının bu kürsüde savunulması ahlaken ve siyaseten doğru değildir" şeklinde konuştu.

Çömez, konuşması sırasında DEM Parti sıralarından gelen tepkilere sert cevap verdi ve DEM Parti milletvekillerinin sıralarına doğru yöneldi. Bu esnada, milletvekilleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle tansiyon düşürüldü ve tartışma sona erdirildi.

MHP’den Yeni Yasa Teklifi: Doğum İzni 24 Haftaya Çıksın, Kreş Ödeneği Verilsin
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türkiye’deki doğurganlık oranlarındaki düşüşü tersine çevirmek amacıyla önemli bir yasa teklifi hazırladı. MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunulan yasa teklifinde, kadınlara verilen doğum izninin artırılması ve doğum sonrası mali destek sağlanmasına yönelik düzenlemeler öne çıkıyor. Teklifin, Türkiye’de azalan

Meclis'teki tartışmaların ardından tezkere görüşmeleri devam etti

Tartışmaların ardından TBMM Genel Kurulu'nda gündemdeki diğer araştırma önergelerinin görüşülmesine devam edildi. Yaşanan gerginlik, Meclis oturumlarına kısa süreli bir ara verilmesine neden oldu. Taraflar arasındaki tartışmaların, ilerleyen günlerde siyasi söylemlere nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Son dönemde Meclis’te yaşanan bu tür tartışmalar, Türkiye'nin iç siyasetinde artan kutuplaşmayı ve farklı siyasi partilerin gündeminde yer alan hassas konuların giderek daha hararetli tartışmalara neden olduğunu gösteriyor. Barış süreci ve terörle mücadele gibi kritik konular, siyasi partiler arasında ciddi görüş ayrılıklarına neden olurken, bu tartışmaların toplum üzerindeki etkileri de yakından takip ediliyor.

Önerilen

Genel Sağlık Sigortası'nda Borç Silme Düzenlemesi: 400 Bin Kişinin Borcu Affedilecek

Genel Sağlık Sigortası'nda Borç Silme Düzenlemesi: 400 Bin Kişinin Borcu Affedilecek

Türkiye'de 2012 yılından bu yana uygulanmakta olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi, sosyal güvencesi olmayan bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak amacıyla yürürlüğe konulmuştu. Ancak, GSS kapsamında prim borçlarını ödemekte güçlük çeken milyonlarca vatandaş için borç düzenlemeleri gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak, AK Parti tarafından sunulan yeni torba