Sosyal medyada etkileşim uğruna ağzına ampul sokan kişi hastaneye kaldırıldı

Sosyal medyada etkileşim uğruna ağzına ampul sokan kişi hastaneye kaldırıldı

Sosyal medya platformlarında ilgi çekmek ve takipçi sayısını artırmak için akla hayale gelmeyecek şeyler yapan bazı kişiler, kendilerine ve çevrelerine zarar verebiliyor. Bu kişilerden biri de, canlı yayın sırasında ağzına ampul sokan ve çıkaramayan bir kişi oldu.

Olay, geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya platformunda yaşandı. Kendi hesabından canlı yayın yapan bir kişi, izleyicilerden gelen talepler doğrultusunda ağzına ampul soktu. Ancak ampulü çıkarmak istediğinde, büyük bir şok yaşadı. Ampulün duy kısmı elinde kaldı, ancak cam kısmı ağzından çıkmadı.

Ağzına giren ampul neden çıkmaz?

Ampulün şekli, ağza çok rahat girebilecek biçimde olmasına karşın, ağza girdikten sonra dişlerin dizilişinden dolayı ağıza kenetlenir. Bunun sonucunda ampulü çıkarmak imkansız hale gelir ve tek yolu ampulü kırmak olur. Bu da ciddi derecede ağzı yaralayacak bir harekettir.

Ampulü çıkarmak için çabalayan kişi, başarılı olamayınca panikledi ve canlı yayını sonlandırdı. Ardından, ailesinin yardımıyla en yakın hastaneye gitti. Hastanede yapılan müdahale sonucunda, ampul parçaları ağzından çıkarıldı. Kişinin durumunun iyi olduğu, ancak ağzında bazı kesikler ve yaralar oluştuğu belirtildi.

İzmir’de KADES uygulamasından yardım isteyen kadın, kendisine eşlik eden polisi vurdu
İzmir’in Karabağlar ilçesinde yaşanan olayda, eşiyle boşanma aşamasında olan ve şiddet gördüğünü iddia eden bir kadın, Kadın Destek Uygulaması’ndan (KADES) polise ihbarda bulundu. Emniyete götürülen ve ifadesi alınan kadın, eşinden şikayetçi olmadı. Kendisini evine bırakan polis memuruyla tartışan kadın, memurun silahını alarak ateş etti. Yaralanan polis hastaneye kaldırılırken,

Sosyal medyada etkileşim uğruna yapılan tehlikeli hareketler

Sosyal medyada etkileşim alabilmek uğruna yapılan garabetlere bir yenisi eklenen bu olay, sosyal medyanın olumsuz yönlerini de gözler önüne serdi. Sosyal medya platformlarında, ilgi çekmek ve popüler olmak için tehlikeli ve saçma hareketler yapan kişiler, hem kendilerine hem de başkalarına zarar verebiliyor. Bu kişiler, sadece etkileşim almak için sağlıklarını, güvenliklerini ve itibarlarını riske atıyor.

Sosyal medya uzmanları, bu tür hareketlerden kaçınılması gerektiğini ve sosyal medyanın doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılması gerektiğini vurguluyor. Sosyal medyanın, insanların birbirleriyle iletişim kurmasını, bilgi paylaşmasını ve eğlenmesini sağlayan bir araç olduğunu, ancak bunun sınırlarının ve sorumluluklarının da olduğunu hatırlatıyor. Sosyal medya kullanıcılarının, kendilerine ve başkalarına zarar vermeyecek, saygılı ve yaratıcı içerikler üretmeleri gerektiğini belirtiyor.

Önerilen

PKK'dan Tarihi Açıklama İddiası: 47 Yıllık Örgüt Kendini Feshettiğini ve Silah Bıraktığını Duyurdu

PKK'dan Tarihi Açıklama İddiası: 47 Yıllık Örgüt Kendini Feshettiğini ve Silah Bıraktığını Duyurdu

Türkiye'nin siyasi ve toplumsal gündemini uzun yıllardır meşgul eden konulardan biri olan PKK meselesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Çeşitli kaynaklara yansıyan bilgilere göre, PKK'nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği öne sürülen bir kongre sonucunda, örgütün kendini feshetme ve silahlı mücadeleyi sonlandırma kararı aldığı

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem: 81 İlin Giriş ve Çıkışlarına Kalıcı Maliyeciler Geliyor

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem: 81 İlin Giriş ve Çıkışlarına Kalıcı Maliyeciler Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin önemli sorunlarından biri olan kayıt dışılıkla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanacak yeni ve kapsamlı bir adımı duyurdu. Bakan Şimşek, 81 ilin tamamının giriş ve çıkışlarına, Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) ve toptancı hallerine "kalıcı maliyeciler" olarak adlandırılan vergi memurlarının