Samsung Galaxy S25 Ultra: Şimdiye Kadar Gelen Tüm Söylentiler

Samsung Galaxy S25 Ultra: Şimdiye Kadar Gelen Tüm Söylentiler

Samsung Galaxy S25 Ultra Son Haberler

  • Yalnızca Galaxy S25 Ultra için Daha Hızlı UFS 4.1 Hızları
  • Galaxy S25 için Samsung'un Yeni Exynos Çipi, Snapdragon'lu Telefonlara Göre Verimlilik Avantajına Sahip Olabilir
  • Galaxy S25 Ultra, 3x Telefoto Kamera Lensini Dijital Bir Seçenekle Değiştirebilir
  • Galaxy S25 Ultra'nın Batarya Kapasitesi Değişmeden Kalabilir
  • Yeni Çipin Güç Tüketimini Karşılamak İçin Galaxy S25'te Daha Büyük Bir Batarya Bekleniyor

Şu anda Samsung Galaxy S25 Ultra'yı düşünmüyor olabilirsiniz, ancak Samsung kesinlikle düşünüyor. Ocak ayında piyasaya sürülen Galaxy S24 henüz zihinlerde taze olsa da, Samsung'un bir sonraki amiral gemisi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bunu, Galaxy S25 Ultra ile ilgili söylentilerin ortaya çıkmaya başlamasından anlıyoruz. Şu an için gelecek yılın büyük telefon lansmanı hakkında tam bir resim oluşturacak kadar bilgiye sahip değiliz, ancak elimizdeki bilgiler ve Samsung'un akıllı telefon güncellemeleri konusundaki geçmiş performansı, daha fazla Galaxy S25 Ultra haberi için iştahımızı kabartmaya yetiyor. Söylentilerin hızının önümüzdeki aylarda daha da artacağını tahmin ediyoruz.

Samsung'un bu yılki telefonları için tam anlamıyla Galaxy AI özelliklerine odaklandığını göz önünde bulundurarak, Galaxy S25 serisiyle, özellikle Ultra modeliyle bu trendin devam etmesini bekleyebiliriz. Yüksek kaliteli bu telefon için, kamera iyileştirmelerinin Samsung'un öncelik listesinde üst sıralarda olacağını şimdiden duyuyoruz, çünkü telefon üreticisi Apple'a en iyi kamera telefonunu yapmanın ne demek olduğunu göstermek istiyor.

Şimdiye kadar Galaxy S25 Ultra hakkında duyduklarımız ve Samsung'un planladıkları hakkında en iyi tahminlerimiz aşağıda yer alıyor. Ayrıca, gelecek yılın amiral gemisi hakkında daha fazla arka plan bilgisi arıyorsanız, görmek istediğimiz Galaxy S25 Ultra özelliklerinin bir dilek listesini de hazırladık.

Snapdragon 6s Gen 3 AI Yetenekleri ve 120Hz Ekran Desteği ile Tanıtıldı
Qualcomm, en yeni mobil işlemcisi Snapdragon 6s Gen 3′ü duyurdu. Qualcomm’un en son mobil işlemcisi, donanım hızlandırmalı her zaman açık sesli asistanları destekliyor. Qualcomm, 7 Mayıs Cuma günü, Snapdragon 6s Gen 3′ü tanıttı. Çipset, 6nm işlem teknolojisiyle üretilmiş olup, bir Adreno GPU ile birlikte geliyor. 5G desteği ile gelen bu

Samsung Galaxy S25 Ultra: Söylentilere Dayalı Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Galaxy S25 Ultra'nın yeni telefonunun ne zaman çıkacağı konusunda kesin bir şey söylemek için söylenti döngüsünün çok erken bir aşamasındayız. Erken 2025 çıkış penceresi dışında, bizim tahminimiz sizin tahmininiz kadar iyi.

Ancak son yıllarda Samsung, Galaxy S serisinin çıkış tarihini kademeli olarak öne çekti, bu seri genellikle Şubat/Mart zaman diliminde piyasaya sürülüyordu. Bu yılki Galaxy S24, 17 Ocak'ta gerçekleşen bir Galaxy Unpacked etkinliğiyle piyasaya sürülerek en erken çıkış tarihine sahip oldu ve S24 modelleri iki hafta sonra, 31 Ocak'ta gönderilmeye başlandı.

Samsung, Galaxy S25 Ultra'nın çıkış tarihini daha da öne çekerse, lansman etkinliği CES 2025 ile çakışacaktır; bu etkinlikte Samsung genellikle TV ve akıllı ev ürünlerine odaklanır. Bu nedenle, en erken, Samsung'un yeni telefonlarına odaklanan bir başka orta Ocak Galaxy Unpacked etkinliği bekliyoruz.

Samsung bu yıl Galaxy S24 Ultra'nın fiyatını artırarak, Galaxy S23 Ultra'dan 1.199 dolara karşılık 1.299 dolar olarak belirledi. Bu durum, Galaxy S25 Ultra için bir fiyat artışını önleyebilir, ancak premium telefonların maliyeti yükseliyor. Fiyat planları hakkında daha fazla bilgiyi muhtemelen 2024 sonuna doğru duyacağız.

Samsung Galaxy S25 Ultra: Tasarım ve Ekran

Galaxy S24 Ultra'nın çerçevesi için titanyuma geçtikten sonra, Samsung'un S25 versiyonu için bir değişiklik yapacağını düşünmüyoruz. Benzer şekilde, Samsung son Ultra modelleri için aynı temel tasarımı kullanıyor; kameralar telefonun arka kısmında dikey sıralar halinde yer alıyor ve lensler arkadan hafifçe çıkıntı yapıyor. Bunun da değişeceğini sanmıyoruz, ancak gelecek aylarda sızacak CAD renderları durumu netleştirecektir.

Bir Galaxy S25 söylentisi, Samsung'un giriş seviyesi modelindeki ekran boyutunun, Galaxy S24'ün 6,2 inçine kıyasla 6,36 inç'e çıkacağını öne sürüyor. Benzer bir söylenti, Galaxy S25 Ultra ekranının, S24 Ultra'nın 6,8 inç ekranına kıyasla 6,9 inç'e yaklaşacağını iddia ediyor, ancak bu iddiaya ne kadar güvenebileceğimizden emin değiliz.

Son zamanlarda telefon üreticileri, cihazlarının ekran parlaklığını artırarak birbirleriyle rekabet etmeye çalışıyorlar. Gerçekten de Samsung, bu oyunu oynuyor ve Galaxy S24 Ultra'nın en yüksek parlaklığını, Galaxy S23 Ultra'nın 1.750 nitine karşılık 2.600 nit'e çıkardı. Galaxy S25 Ultra'nın bu konuda daha da ileri gitmesini bekliyoruz.

Realme, 300W Hızlı Şarj Teknolojisi Geliştiriyor, Üst Düzey Yönetici Onayladı
Realme GT Neo 5 şu anda en hızlı akıllı telefon şarj hızını sunuyor ve iddia edildiğine göre tam şarj için 10 dakikadan az bir sürede sağlanıyor. Realme GT Neo 5, geçen yıl şubat ayında 240W hızlı şarj desteği ile piyasaya sürüldü. Bu hızlı şarj teknolojisinin, bataryayı sıfırdan yüzde yüze kadar

Samsung Galaxy S25 Ultra: Kameralar

Ultra modelinin merkez özelliklerinden biri kameralar, çünkü Samsung bu telefonu 200MP ana sensör ve 100MP Space Zoom özelliği ile donatıyor. Gelecek yıl bu kurulumda bir tür yükseltme bekliyoruz ve erken Galaxy S25 Ultra kamera söylentileri bu konuda haklı olabileceğimizi öne sürüyor.

Özellikle, bir sızıntıya göre Galaxy S25 Ultra'nın geniş açılı lensi belirsiz bir yükseltme alacak, ultra geniş açılı lens ise S24 Ultra'daki 12MP sensörden 50MP'ye çıkacak.

Bu söylentiye ne kadar güvenebileceğinizi merak ediyorsanız, bu sızıntının, Galaxy S24 serisi piyasaya sürülmeden önce S24 Ultra'nın yükseltilmiş 50MP telefoto lensini doğru bir şekilde tahmin ettiğini bilin.

Ayrıca, S25 Ultra'daki telefoto lensin "değişken yetenekler" kazanacağı söyleniyor. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyoruz, ancak bunun tek bir sensöre bağlı olarak odak uzaklığını değiştirme yeteneği ile ilgili olduğunu tahmin ediyoruz. Sızıntıcı @ISAQUES81, bunun 4-5x zoom arasında ve ardından tekrar 6-7x zoom arasında sabit odak uzaklıklarını içerebileceğini iddia ediyor. Sonuç, özellikle video çekerken daha pürüzsüz zoomlar olacaktır.

Ancak, Samsung'un ikinci telefoto lensi kaldırarak S25 Ultra'yı üç kamera lensi ile test ettiği iddia ediliyor. Ice Universe bu iddiayı yalanlarken, @ISAQUES81, Samsung'un ana lensten 3x crop zoom özelliğini değiştirebileceğini söylüyor.

Nothing Phone 2a, 29 Mayıs’ta Yeni Kırmızı ve Sarı Renk Seçenekleriyle Piyasaya Sürülebilir
Son birkaç gündür Nothing, sosyal medyada Phone 2a’nın yeni renk seçeneklerini tanıttı. Nothing Phone 2a, 29 Mayıs’ta yeni Kırmızı ve Sarı renk seçenekleriyle piyasaya sürülebilir. Şirket, Salı günü yaptığı gizemli bir sosyal medya gönderisiyle bunu ima etti. Akıllı telefon ilk olarak Siyah ve Beyaz olmak üzere iki renk seçeneğiyle piyasaya

Samsung Galaxy S25 Ultra: Performans ve Batarya

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın Snapdragon 8 Gen 4 yonga setiyle çalışacağını tahmin edebilirsiniz, zira Galaxy S24 Ultra'da Snapdragon 8 Gen 3 kullanıldı. (Bu yılın Ultra modeli, Kuzey Amerika dışındaki modellerde Exynos 2400 yonga setini kullanan standart Galaxy S24 ve Galaxy S24 Plus modellerinin aksine, yalnızca Qualcomm silikonuna güveniyor.) Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4'ün Ekim ayında geleceğini doğruladığına göre, bu zaman çizelgesi Samsung'un telefonunun 2025 başlarındaki çıkış tarihiyle örtüşüyor.

Erken Snapdragon 8 Gen 4 benchmark sonuçları sızdı ve bu tür doğrulanmamış rakamlara tamamen güvenmemeniz gerektiği halde, yonga setinin performansı için olumlu bir tablo çiziyor. Sızan Geekbench sonuçlarına göre, Snapdragon 8 Gen 4, A18 Bionic güçlendirilmiş iPhone'un ürettiği en yüksek skoru yakalıyor. (Ve evet, bu A18 rakamları da sızdırıldı, çünkü bu çip en erken sonbaharda iPhone 16'nın piyasaya sürülmesiyle çıkacak.)

Snapdragon 8 Gen 4'ün 4.3Ghz prime core'a sahip olacağı konuşuluyor, zira Snapdragon 8 Gen 3, 3.4GHz'de tavan yapmıştı. Bu, oldukça büyük bir güç artışı ve Samsung ve Qualcomm'un bu tür bir yonga setini bir mobil cihaza aşırı ısınmadan nasıl sığdıracağını çözmeleri gerekecek.

Güvenilir bir söylenti, Galaxy S25 modellerinin, Galaxy S24'te olduğu gibi, bir karışım Snapdragon 8 Gen 4 ve Exynos 2500 yonga seti kullanacağını öne sürüyor. Samsung, Galaxy S24 oyun kitabını aynen takip ederse, bu, Galaxy S25 Ultra'nın yalnızca Snapdragon 8 Gen 4'ü kullanmaya devam edeceği anlamına gelirken, S25 ve S25 Plus modelleri bazı

durumlarda Exynos silikonunu kullanacaktır. Bu, önemli bir ayrımdır çünkü Galaxy S24 benchmark testlerimizde bile Galaxy S24'ün Exynos modellerinin Snapdragon 8 Gen 3 gücüne sahip telefonlardan biraz geride kaldığını gösterdi.

Ancak bizim şansımıza, Exynos 2500 çipi, yeni mimarisi sayesinde daha verimli olabilir. Bu nedenle, Ultra modelinde görünmesi o kadar da kötü olmayabilir.

Başka bir söylenti, Galaxy S25 Ultra'nın telefonun performansını daha da artırabilecek daha hızlı UFS 4.1 hızlarına sahip olacağını öne sürüyor. Diğer S25 modellerine gelmeyecek gibi görünüyor, bu da S25 Ultra'ya daha fazla teşvik sağlıyor. Sadece cihaz üzerindeki AI yeteneklerini yönetebileceği anlamına gelmiyor, aynı zamanda bunun başka pratik uygulamaları da var — örneğin, iPhone 15 Pro Max gibi doğrudan bir sabit diske 4K video kaydedebilme.

Moto G85 5G Tasarım Görselleri Sızdırıldı; Kavisli Ekran ve İnce Çerçeveler Görüldü
Moto G85 5G, duyurulmamış bir Qualcomm Snapdragon 4 Gen 3 SoC ile güçlendirilebilir. Moto G85 5G’nin, Eylül 2023’te Hindistan’da tanıtılan Moto G84 5G’nin halefi olarak bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Sözde Motorola cihazı, son zamanlarda birkaç rapor ve sızıntının parçası olarak görüldü ve bu da yaklaşan bir lansmana

Batarya ömrüne gelince, Samsung'un Galaxy S24 Ultra'daki 5,000 mAh hücresinden daha büyük bir güç paketi nasıl sıkıştırabileceğini bilmiyoruz. Bu cihaz, batarya testimizde 16 saat, 45 dakika sonucu ile en iyi telefon batarya ömrü listemize girdiğinden, Galaxy S25 Ultra batarya ömrü konusunda endişemiz yok. Ancak, söylentiler S25 Ultra ile aynı 5,000 mAh bataryanın kullanılacağını öne sürüyor. Ultra'nın kablolu şarj hızını mevcut 45W'den daha hızlı bir seviyeye çıkarmasını görmek isteriz, ancak bunun da daha az olası görünüyor.

Bir başka kaynak, Snapdragon 8 Gen 4 çipinin güç tüketimini karşılamak için bataryanın büyüyeceğini iddia ediyor. Bu nedenle kapasite artışı olsa bile, çipin ihtiyaçları nedeniyle pratik batarya ömründe herhangi bir fark görmeyebiliriz.

Samsung Galaxy S25 Ultra: Yazılım

Galaxy S25 Ultra piyasaya çıktığında, Android 15 zaten piyasada olacak, zira şu anda bu yazılım sürümünün ikinci geliştirici önizlemesindeyiz. Galaxy S25 telefonlarının, Galaxy S24'ün aldığı yedi yıllık yazılım desteğini almasını bekliyoruz.

Bir başka beklentimiz: Galaxy S25 Ultra, S24 serisi ile tanıtılan Galaxy AI özelliklerine daha fazlasını ekleyecek. Bu özelliklerin ne olacağı ya da bazılarının yüksek kaliteli Ultra modeline özel olup olmayacağı hakkında henüz bir bilgi yok. Galaxy S24'te, aynı Galaxy AI özellikleri tüm üç model tarafından desteklendi, bu nedenle giriş seviyesi S24 bile premium Ultra ile aynı görevleri yerine getirebiliyor.

Samsung yöneticileri, Bixby kişisel asistanına üretici AI yetenekleri kazandırmayı tartışarak olası bir Galaxy AI güncellemesi ihtimalini zaten dile getirdiler.

Android 15 Cihazların Bekleme Süresindeki Pil Ömrünü 3 Saate Kadar Artıracak
Raporlara göre Google, Doze modunu yeniden tasarlayarak bekleme süresindeki pil ömrünü iyileştirmeye çalışıyor. Google, I/O 2024 geliştirici odaklı oturumlarında Android 15 hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı. Bu detaylardan biri, cihazların pil ömrünü, özellikle bekleme süresindeki pil ömrünü iyileştirme çabalarıyla ilgiliydi. Teknoloji devi, Android sisteminde arka plan uygulamalarının cihaz kullanılmadığında

Samsung Galaxy S25 Ultra: Genel Görünüm

Belki de siz ve ben için Galaxy S25 Ultra'yı düşünmek için erken olabilir, ancak Samsung'un bir sonraki cihazına ne koyacağı konusunda şimdiden çok düşündüğüne emin olabilirsiniz. Ve bu çabalar hakkında daha fazla bilgiye, S25 Ultra'nın 2025 lansman tarihine yaklaştıkça yıl boyunca daha fazla ulaşacağız.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T