Ramazan Pişkin'i öldüren Erkan Baykut'un savcılık ifadesi ortaya çıktı

Ramazan Pişkin'i öldüren Erkan Baykut'un savcılık ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Fatih’te çay ocağı işleten Ramazan Pişkin, geçtiğimiz çarşamba günü bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırgan Erkan Baykut, polis tarafından Beyoğlu’nda yakalandı ve tutuklandı. Baykut, savcılık ifadesinde Pişkin’i başka bir kişiyle karıştırdığını ve yaralamak istediğini söyledi.

Olay, Fatih Kocamustafapaşa Caddesi’nde bulunan bir çay ocağında meydana geldi. Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin, işyerinde müşterilere çay servisi yaparken, Erkan Baykut adlı bir kişi tarafından göğsünden üç kez bıçaklandı. Pişkin, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

POLİS EKİPLERİNCE ZANLI TUTUKLANDI

Polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek saldırganın kimliğini ve kaçtığı güzergahı belirledi. Erkan Baykut, Aksaray’dan otobüse binerek Piyalepaşa’ya, oradan da yürüyerek Beyoğlu İstiklal Mahallesi’ndeki evine gitti. Polis, Baykut’u evinde gözaltına aldı. Baykut’un evinde yapılan aramada, cinayette kullandığı bıçak ve kanlı giysiler ele geçirildi.

Sosyal medyada etkileşim uğruna ağzına ampul sokan kişi hastaneye kaldırıldı
Sosyal medya platformlarında ilgi çekmek ve takipçi sayısını artırmak için akla hayale gelmeyecek şeyler yapan bazı kişiler, kendilerine ve çevrelerine zarar verebiliyor. Bu kişilerden biri de, canlı yayın sırasında ağzına ampul sokan ve çıkaramayan bir kişi oldu. Sosyal medyada etkileşim uğruna ampul ısıran adam hastanelik oldu pic.twitter.com/5hsMm7CLCz

Emniyetteki sorgusunda, Ramazan Pişkin’i tanımadığını ve babasının yanında çalışan Afgan uyruklu Saboor Muradı adlı bir kişiyle karıştırdığını iddia eden Baykut, şunları anlattı:

“Muradı, bana uyuşturucu verip cinsel istismarda bulunmuştu. Ben de intikam almak için onu arıyordum. Ramazan Pişkin’i sosyal medyada ve çay ocağında görünce Muradı sandım. Ona taş attım, karşılık verince de bıçakladım. Öldürmek istemedim, sadece yaralamak istedim. Pişmanım.”

Baykut’un, daha önce de annesini bıçakladığı ve 9 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Baykut, savcılık işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önerilen

Android 15 Cihazların Bekleme Süresindeki Pil Ömrünü 3 Saate Kadar Artıracak

Android 15 Cihazların Bekleme Süresindeki Pil Ömrünü 3 Saate Kadar Artıracak

Raporlara göre Google, Doze modunu yeniden tasarlayarak bekleme süresindeki pil ömrünü iyileştirmeye çalışıyor. Google, I/O 2024 geliştirici odaklı oturumlarında Android 15 hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı. Bu detaylardan biri, cihazların pil ömrünü, özellikle bekleme süresindeki pil ömrünü iyileştirme çabalarıyla ilgiliydi. Teknoloji devi, Android sisteminde arka plan uygulamalarının cihaz kullanılmadığında