Prag Üniversitesi’nde Kanlı Saldırı: 15 Ölü

Prag Üniversitesi’nde Kanlı Saldırı: 15 Ölü

Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde bugün öğle saatlerinde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırgan, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırının nedeni ve saldırganın kimliği henüz belirlenemedi. Ancak saldırganın üniversiteye bağlı olmadığı ve okula rastgele girdiği tahmin ediliyor. Saldırganın üzerinde bir tabanca, bir bıçak ve bir sırt çantası bulundu.

Saldırı sırasında üniversitede bulunan öğrenci ve çalışanlar büyük panik yaşadı. Çek polisi, saldırı haberini aldıktan sonra üniversiteye operasyon düzenledi. Polis, üniversite içinde saldırı olduğunu e-posta yoluyla duyurdu ve bulundukları yerde kalmalarını istedi.

Polis, saldırganı kısa sürede etkisiz hale getirdi. Ancak saldırıda en az 15 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirlendi. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Saldırı, Çekya’nın tarihindeki en kanlı üniversite saldırısı olarak kayıtlara geçti. Saldırı, aynı zamanda 1939 yılında Prag Üniversitesi’nde Almanların saldırısı ve Çekoslovakya’nın Almanlar tarafından işgaline karşı yapılan gösteriler sonucu, 9 öğrenci liderinin ölümüne, 1200 öğrencinin toplama kamplarına gönderilmesi ve Prag Üniversitesi’nin tüm birimleriyle kapatılmasıyla sonuçlanan olayları da hatırlattı.

Çekya Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Eğitim Bakanı, saldırıyı kınayarak, ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca, saldırının sorumlularının bulunması ve adaletin sağlanması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.

Afyonkarahisar’da eski eş dehşeti: 4 kişi hayatını kaybetti
Afyonkarahisar’da boşandığı eşinin ailesini ziyarete giden bir kişi, pompalı tüfekle ateş açarak 4 kişiyi öldürdü. Cinayet şüphelisi kaçarken, güvenlik güçleri tarafından aranıyor. Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Çağırbağ beldesi Uğur Mahallesi’nde dün gece saat 23.00 sıralarında korkunç bir olay yaşandı. Yaklaşık 3 yıl önce boşandığı Havva Şenol ile

Prag Üniversitesi Rektörü ise, saldırının üniversite camiasını derinden yaraladığını ve şok ettiğini belirtti. Rektör, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına üniversitede yas ilan edildiğini ve yarın üniversitenin kapalı olacağını duyurdu.

Saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Polis, saldırganın motivasyonu, bağlantıları ve planı hakkında ipuçları arıyor. Saldırının terör bağlantılı olup olmadığı da araştırılıyor. Saldırıya ilişkin henüz hiçbir grup veya kişi sorumluluk üstlenmedi.

Önerilen

Apple, 2024 Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) kapsamında AI Bildirim Özeti ve Siri için Konuşma Özelliğini Tanıtabilir

Apple, 2024 Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) kapsamında AI Bildirim Özeti ve Siri için Konuşma Özelliğini Tanıtabilir

Apple'ın, Greymatter kod adlı bir proje kapsamında AI özellikleri üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bir rapora göre, Apple, iOS 18'i tanıttığında yapay zeka (AI) destekli bir bildirim özeti özelliğini kullanıma sunmayı planlıyor. Cupertino merkezli teknoloji devi, 10 Haziran'da düzenleyeceği yıllık geliştirici odaklı etkinliğinde birkaç “pratik” AI