Microsoft Outlook’ta Artık E-postaları Sesle Yazabilirsiniz, Ama Yapmalı mısınız?

Microsoft Outlook’ta Artık E-postaları Sesle Yazabilirsiniz, Ama Yapmalı mısınız?

Microsoft Outlook şimdi bir AI destekli dikte aracını kullanıyor, ama yazmaktan daha mı kolay?

Eğer ellerinizi kullanmakta zorlanıyorsanız veya sadece parmaklarınıza biraz dinlenme süresi vermek istiyorsanız, dikte araçları bir cankurtaran olabilir. Microsoft, sadece bir mikrofonla e-postalarınızı taslak haline getirmenizi sağlayan yeni bir dikte aracı ekledi. Ancak bunu kullanmak zamanınızı ve çabanızı gerektirir mi?

Microsoft Outlook’taki Dikte Aracı Nedir? Bu araçları Türkçe olarak yeniden yazabilir miyim?

Microsoft Outlook’un Dikte aracı, mikrofonunuzu kullanarak e-postalarınızı yazmanızı sağlar. Bir kez açıldığında, mikrofona söylediğiniz her şey e-postanın gövdesine yazılır. Bu, yazmayı zor bulan kişiler veya düşüncelerini yazmaktansa dikte etmeyi tercih eden kişiler için iyi bir seçenektir.

Outlook Dikte aracı, e-postanızı yazmak için Windows’ta bir dikte uygulamasını kullanmaktan biraz farklıdır.

Öncelikle, Outlook Dikte aracını, bir e-postayı gönderme, alıcı listesine daha fazla kişi ekleme veya konu satırını yazma gibi e-posta ile ilgili işlemleri gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.

Microsoft Copilot Nedir? Copilot’u Windows’ta Nasıl Kullanılır
Microsoft’un AI destekli sohbet botu, web’de gezinme şeklinizi, Office uygulamalarınızı kullanma şeklinizi veya çevrimiçi araştırma yapma şeklinizi değiştirebilir. Birçok büyük teknoloji şirketi kendi AI modeline sahiptir ve Microsoft da istisna değildir. Microsoft’un AI modeline “Copilot” denir ve muhtemelen Windows 11 veya Microsoft Office’de görmüş olabilirsiniz. Ancak Copilot nedir ve neler

İkincisi, Microsoft 365 Insider’daki özellik duyurusu, Outlook dikte özelliğinin “AI destekli sesli komutlar” kullandığını belirtiyor, bu da diğer metinden konuşma uygulamalarına kıyasla kaputun altında biraz daha fazla işlem yapıldığını ima ediyor.

Başlamadan önce, Outlook’un dilinizi desteklediğini kontrol etmekte fayda var. Microsoft Support’ta dillerin tam listesini görebilirsiniz.

Microsoft Outlook’ta Sesli Dikteye Nasıl Erişilir

Dikte ile başlamak için, Microsoft 365 Outlook veya Outlook web’de yeni bir taslak açın veya yanıtlayın. Üst çubuktaki Mesaj düğmesini tıklayın.

Şimdi, beliren çubukta Dikte düğmesini tıklayın. Küçük bir mavi mikrofon gibi görünür ve çubuğun sağ tarafında yer alır. Ayrıca, mikrofonun sağında bulunan küçük oku tıklayarak giriş dilini ayarlayabilirsiniz.

Outlook, Dikte’nin mikrofonunuzu dinlemeye başladığında size bir sesli ipucu verecektir. Şimdi, söylediğiniz her şey e-posta içinde yazılacaktır. Dikte etmeyi durdurmak isterseniz, mikrofon düğmesini tekrar tıklayın.

Microsoft Outlook’ta Sesli Dikte Nasıl Kullanılır

Mikrofon açıldığında, e-postanın kontrolü sizdedir. Microsoft 365 versiyonu olan Outlook’u kullanıyorsanız, alıcı listesine birini eklemek için “E-postaya [isim] ekle” diyebilir veya sırasıyla CC veya BCC alanlarına kişiler eklemek için “[isim] ekle CC/BCC” diyebilirsiniz. Alıcılarınız ayarlandıktan sonra, e-postanıza uygun bir konu vermek için “Konu alanını [konu] olarak ayarla” diyebilirsiniz.

Outlook’un diğer versiyonlarında, yukarıdaki komutlar çalışmayabilir. Ancak, hala Dikte aracını e-postalarınızı yazmak için kullanabilirsiniz. Mikrofon simgesi aktif olduğunuzu gösterdikçe, söylediğiniz her şey e-postanın gövdesine yazılacaktır.

Diktasyona biraz yol göstermeniz gerekiyor. Bir cümleyi ünlem işareti ile bitirmek isterseniz, sonunda “ünlem işareti” demeniz gerekiyor. Örneğin, “Sana mükemmel bir hediye buldum ünlem işareti” demek, cümlenizin sonuna bir tane ekler. Aynı şekilde para birimi ve matematiksel semboller de ekleyebilirsiniz.

Bittiğinizde, eğer Microsoft 365’teyseniz, e-postayı sesinizle gönderebilirsiniz. Sadece “e-postayı gönder” deyin, sonra Outlook emin olup olmadığınızı sorduğunda “evet” deyin.

Canva Kullanarak Bir Resmin Rengi Nasıl Değiştirilir?
Genel renk ayarlarından vazgeçin ve Canva’nın Renk Düzenleme özelliğini kullanarak hassasiyeti benimseyin. Her fotoğrafın belirli renkleri vardır ve bu renkler bütün görüntüyü şekillendirir, ancak bazen fotoğrafı iyileştirmek için ayarlamalar yapmak gerekebilir. Canva’nın Renk Düzenleme özelliği, bir görüntünün tüm renklerini değiştirmeden bir kısmını düzenlemeyi kolaylaştırır ve en güzel yanı ücretsiz olmasıdır.

Microsoft Outlook’ta Sesli Dikte Kullanmalı mısınız?

Sesli dikte araçları kağıt üzerinde harikadır, ancak istediğiniz şeyi yapmazlarsa, sizi çok hızlı bir şekilde sinirlendirebilirler. Bu yüzden, bu özelliği ne kadar iyi çalıştığını görmek için bir deneme yaptım.

Özelliği, Microsoft 365 dışında Outlook’ta kullanırken biraz sınırlı buldum. İlginç hiçbir özellik eklenmemişti ve sesli dikte doğruluğu çok iyi değildi. Ayrıca bazen söylediğim kelimeleri atladı, kelimeleri yanlış aldı veya konuşurken mikrofonu kapattı.

Microsoft 365’i indirdiğimde ve orada Outlook’u kullandığımda fikrim tamamen değişti. Şimdi tüm kullanışlı özellikler kullanıma hazırdı, alıcıları ayarlayabilir, konu satırını belirleyebilir ve sesli komutlarla e-postayı yazmaya başlayabilirdim ve Outlook beni yanlış anlamadı. Kesinlikle Microsoft 365 uygulamasındaki en iyi özelliklerimden biri.

0:00
/0:25

Microsoft 365’te Dikte’yi kullanırken, mikrofonu açtığınızda küçük bir çubuk belirir. Bu çubuktaki dişli simgesini tıklamanızı ve Otomatik noktalama işaretlerini etkinleştir’i seçmenizi şiddetle tavsiye ederim, çünkü söylediklerimi işledikten sonra nerede virgül eklemek istediğimi mükemmel bir şekilde tahmin etti.

Genel olarak, Outlook’un Dikte özelliğinin Microsoft 365’te kullanılmasının değerli olduğunu düşünüyorum. Bu aracı kullanarak e-postalar yazmayı planlıyorsanız, Microsoft hesabınıza gitmenizi, Microsoft 365’i indirmenizi ve ardından Microsoft 365 hub üzerinden Outlook’u kullanmanızı öneririm. Ancak, Outlook’un diğer versiyonları kendi Dikte araçlarıyla oldukça karışık sonuçlar veriyor.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T