İstanbul'da Gösteri ve Etkinlik Yasağı Uzatıldı, Şehir Giriş Çıkışlarına Kısıtlama Getirildi

İstanbul'da Gösteri ve Etkinlik Yasağı Uzatıldı, Şehir Giriş Çıkışlarına Kısıtlama Getirildi

İstanbul'da, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adliyeye sevk edilmesinin ardından, Valilik tarafından uygulanan gösteri ve etkinlik yasağı 27 Mart'a kadar uzatıldı. Ayrıca, çevre illerden İstanbul'a gelebilecek kişi, grup ve araçların girişlerine kısıtlama getirildiği duyuruldu.

İstanbul Valiliği, 19-23 Mart tarihleri arasında geçerli olan her türlü gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklere yönelik yasağı, 23 Mart saat 00.01'den 26 Mart saat 23.59'a kadar 4 gün daha uzatma kararı aldı. Yasağın uzatılma gerekçesi olarak, Valilik tarafından yapılan açıklamada, "il genelinde huzur ve sükûnu bozacak eylemlerin organize edilme ihtimali" gösterildi.

Yasak kararı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aynı gece adliyeye sevk edilmesiyle eş zamanlı olarak duyurulması dikkat çekti. Bu durum, yasağın zamanlamasıyla ilgili kamuoyunda çeşitli yorumlara neden oldu.

Çağlayan Adliyesi Önünde Gergin Anlar: İmamoğlu’nun Sevki Sonrası Avukatlara Polis Müdahalesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen ‘yolsuzluk’ ve ‘terör’ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 91 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Bu gelişme üzerine çok sayıda avukat, adliye önünde toplanarak süreci yakından takip etmek ve hukuki destek sağlamak amacıyla içeri girmek

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yasağın kapsamı şu şekilde belirtildi:

  • Her türlü açık ve kapalı toplantı
  • Gösteri yürüyüşü
  • Basın açıklaması
  • İmza kampanyası
  • Çadır kurma
  • Afiş-pankart asma

Şehir Giriş Çıkışlarına Kısıtlama

Yasak kararının yanı sıra, Valilik, İstanbul'a çevre illerden gelebilecek potansiyel eylemcilere yönelik de bir dizi önlem aldı. Açıklamada, "İlimiz ilçelerinden veya çevre illerden ilimiz güzergâhını kullanarak bireysel ya da toplu şekilde kanuna aykırı eylemlere katılması muhtemel şahıs, grup ve araçların ilimize girişlerine ya da ilimizden çıkışlarına izin verilemeyecektir" ifadelerine yer verildi. Bu karar, İstanbul'a giriş çıkışlarda güvenlik güçleri tarafından daha sıkı kontrollerin yapılacağı anlamına geliyor.

Bu kararlar, İstanbul'da önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olası protesto ve gösterileri engellemeyi amaçlıyor. Ancak, kararların ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı gibi temel haklar üzerindeki etkileri konusunda tartışmaların yaşanması bekleniyor. Gelişmeler yakından takip ediliyor.

Önerilen

PKK'dan Tarihi Açıklama İddiası: 47 Yıllık Örgüt Kendini Feshettiğini ve Silah Bıraktığını Duyurdu

PKK'dan Tarihi Açıklama İddiası: 47 Yıllık Örgüt Kendini Feshettiğini ve Silah Bıraktığını Duyurdu

Türkiye'nin siyasi ve toplumsal gündemini uzun yıllardır meşgul eden konulardan biri olan PKK meselesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Çeşitli kaynaklara yansıyan bilgilere göre, PKK'nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği öne sürülen bir kongre sonucunda, örgütün kendini feshetme ve silahlı mücadeleyi sonlandırma kararı aldığı

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem: 81 İlin Giriş ve Çıkışlarına Kalıcı Maliyeciler Geliyor

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem: 81 İlin Giriş ve Çıkışlarına Kalıcı Maliyeciler Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin önemli sorunlarından biri olan kayıt dışılıkla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanacak yeni ve kapsamlı bir adımı duyurdu. Bakan Şimşek, 81 ilin tamamının giriş ve çıkışlarına, Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) ve toptancı hallerine "kalıcı maliyeciler" olarak adlandırılan vergi memurlarının