Irak’ın kuzeyinde terör saldırısı 24 saatte 12 şehit

Irak’ın kuzeyinde terör saldırısı 24 saatte 12 şehit

Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yürüttüğü Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda 24 saat içinde 12 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Şehitlerin isimleri ve memleketleri açıklandı.

Irak’ın kuzeyindeki terör saldırısında 6 asker şehit oldu
Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 6 Türk askeri şehit oldu, 4 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 7’ye yükseldiğini bildirdi. Şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri de açıklandı. MSB’den yapılan açıklamada, 22 Aralık 2023 tarihinde Irak’ın

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını duyurdu. Aynı günün akşam saatlerinde ise 1740 rakımlı tepe de teröristlerle girilen çatışmada 6 askerin daha şehit olduğu bildirildi.

MSB, çatışmalarda ilk belirlemelere göre 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgede temasın devam ettiğini, belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtlarının da icra edildiğini kaydetti.

MSB, şehit olan askerlerin isimlerini ve memleketlerini şöyle açıkladı:

  • P.Uzm.Çvş. Abdülkadir İYEM-Şanlıurfa
  • P.Uzm.Çvş. Ahmet ARSLAN-Yozgat
  • P.Söz.Er Cebrail DÜNDAR-Mardin
  • P.Söz.Er Semih YILMAZ-Kırıkkale
  • P.Söz.Er Kemal ASLAN-Elazığ
  • P.Söz.Er Enes BUDAK-Ağrı
  • P.Uzm.Çvş. Mehmet Ali KARAKUŞ-Adana
  • P.Uzm.Çvş. Muhammed Ali KAYA-Muğla
  • P.Uzm.Çvş. Mustafa KARAKAYA-Kayseri
  • P.Uzm.Çvş. Ömer Faruk KÖSE-Konya
  • P.Uzm.Çvş. Serkan KARACA-Kırşehir
  • P.Uzm.Çvş. Uğur KARAKOYUN-Kahramanmaraş

MSB, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Irak hükümeti saldırıları kınadı

Irak hükümeti ise Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarını kınayarak, Irak’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini iddia etti. Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Irak’ın bu saldırganlıklara karşılık verme hakkı mahfuzdur ve halkımızı korumak için tüm gerekli önlemleri alacaktır” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Irak hükümetinin açıklamasına tepki göstererek, saldırının terör örgütü kaynaklı olduğunu değerlendirdiklerini belirtti. Bakanlık, “Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Avcılar’da, ilçe emniyet müdürü ile eski polis memuru arasında kavga
İstanbul Avcılar’da, ilçe emniyet müdürü ile eski polis memuru arasında bir restoranda çıkan kavgada, eski polis memuru yaralandı. Olay anı güvenlik kamerasına yansırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü adli ve idari soruşturma başlattı. Olay, dün saat 10.40 sıralarında Ambarlı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda meydana geldi. İddiaya göre,

Türkiye, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürüttüğünü vurguladı.

Önerilen

Android 15 Cihazların Bekleme Süresindeki Pil Ömrünü 3 Saate Kadar Artıracak

Android 15 Cihazların Bekleme Süresindeki Pil Ömrünü 3 Saate Kadar Artıracak

Raporlara göre Google, Doze modunu yeniden tasarlayarak bekleme süresindeki pil ömrünü iyileştirmeye çalışıyor. Google, I/O 2024 geliştirici odaklı oturumlarında Android 15 hakkında daha fazla ayrıntı paylaştı. Bu detaylardan biri, cihazların pil ömrünü, özellikle bekleme süresindeki pil ömrünü iyileştirme çabalarıyla ilgiliydi. Teknoloji devi, Android sisteminde arka plan uygulamalarının cihaz kullanılmadığında