iOS 17.2 ile ilgili 7 Büyük Özellik ve Değişiklik

iOS 17.2 ile ilgili 7 Büyük Özellik ve Değişiklik

iOS 17.2, bir nokta güncellemesi için oldukça önemli özellikler sunuyor. İşte en büyük eklemeleri gözden geçirin.

iOS 17.2, iPhone'unuzda genel deneyiminizi daha da iyileştirmek için bir dizi yeni özellik ve değişiklik getiriyor. Bunlar arasında Journal uygulaması, iMessage'da çıkartma tepkileri ve daha fazlası bulunuyor. Hadi bunlara detaylı bir göz atalım.

Journal Uygulaması

1. Journal Uygulaması

Journal uygulaması, Apple'ın WWDC 2023 etkinliğinde duyurulan en önemli iOS 17 özelliklerinden biridir. Amacı, dijital günlük girişleri oluşturarak ve cihaz üzerindeki makine öğrenimi kullanarak kişiselleştirilmiş önerilerde bulunarak zihinsel iyilik halinizi düşünmenize yardımcı olmaktır.

iPhone'unuzu iOS 17.2'ye güncelledikten sonra, Journal uygulamasını Ana Ekranınızda bulacaksınız. Uygulamayı başlatın ve artı (+) simgesine dokunarak, Apple Music'teki dinleme geçmişiniz, antrenmanlarınız ve daha fazlası hakkında günlük tutmanız için önerilerle karşılaşacaksınız.

Tüm Journal verileriniz, cihazınız ve iCloud hesabınız arasında uçtan uca şifrelenmiş durumda ve tüm işlemler cihaz üzerinde gerçekleştiriliyor, bu da gizlilik endişeleriyle ilgilenmenize gerek olmadığı anlamına gelir. Apple ekosisteminden faydalanarak, bu uygulama, App Store'da bulunan diğer günlük tutma uygulamalarına kıyasla üstün kişiselleştirme özellikleriyle öne çıkıyor.

iPhone 13 ve iPhone 14 için Qi2 Kablosuz Şarj

iPhone'unuzu MagSafe aracılığıyla kablosuz şarj etmek harika bir seçenek olsa da, sizi Apple'ın pahalı aksesuar yelpazesine daha fazla yönlendirebilir; çünkü MagSafe sertifikalı şarj cihazları genellikle geleneksel kablosuz şarj cihazlarından daha fazla maliyet içerebilir.

Neyse ki, iOS 17.2, iPhone 13 ve iPhone 14 sahiplerine Qi2 kablosuz şarj standardını kullanarak cihazlarını şarj etme olanağı tanıyacak. Bu, Qi şarjına göre birkaç avantaj sağlar, bunlar arasında 15W'a kadar şarj hızları, telefonunuza manyetik olarak tutunma, daha az ısı üretimi ve daha fazlası bulunur. Ayrıca, farklı platformlarda çalışan bir şarj cihazını kullanabilirsiniz.

Mesajlar Uygulamasında Çıkartma Tepkileri

iOS 17 ile birlikte, Apple, iPhone'unuzda depolanan fotoğraflardan özel çıkartmalar oluşturma yeteneğini tanıttı. iOS 17.2 ile birlikte, bu çıkartmaları Mesajlar uygulamasındaki metinlere tepki olarak kullanabilirsiniz.

Bir çıkartmayı veya Canlı Çıkartmayı tepki olarak kullanmak için, basitçe bir metin balonuna uzun süre basılı tutun ve Çıkartma Ekle'yi seçin. Sonra, tepki olarak eklemek istediğiniz çıkartmayı seçin.

iMessage İçin İletişim Anahtarı Doğrulama

iOS 16 ile tanıtılan Kilit Modu özelliğine benzer şekilde, İletişim Anahtarı Doğrulama, yüksek derecede sofistike devlet destekli siber saldırılara maruz kalabilecek kişileri korumayı amaçlayan yeni bir özelliktir.

İletişim Anahtarı Doğrulama, iletişim kurduğunuz kişinin gerçekten düşündüğünüz kişi olduğundan ve üçüncü bir tarafın dahil olmadığından emin olur. Bu, yalnızca yetkilendirilmiş cihazların iMessage hesabınıza erişim sağladığını doğrulayarak, cihazın doğrulama anahtarını kontrol ederek ve bilinmeyen bir cihaz tespit edildiğinde kullanıcıyı uyararak gerçekleştirilir.

İletişim Anahtarı Doğrulamayı şu adımları takip ederek açabilirsiniz:

  • Ayarlar uygulamasını açın ve en üstteki Apple Kimliği adınıza dokunun.
  • Aşağı kaydırın ve İletişim Anahtarı Doğrulama'ya dokunun.
  • iMessage'da Doğrulamayı Aç'ı açın ve başlamak için Devam Et'e dokunun.

Eylem Düğmesi

Eğer bir iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max sahibiyseniz, muhtemelen iPhone'un Eylem düğmesini kullanmayla zaten tanışıksınızdır. Bu düğmeyi en iyi şekilde kullanmak için bir dizi mevcut eylem arasından seçim yapabilir veya favori kısayolunuzu atayabilirsiniz.

iOS 17.2 güncellemesi ile telefonunuz, konuşulan kelimeleri hızlı bir şekilde başka bir dilde çevirmenize olanak tanır. Çeviri sadece ekranınızda görüntülenmekle kalmaz, aynı zamanda sesli olarak da okunur. Bu özelliği ayarlamak için, Ayarlar > Eylem Düğmesi'ne gidin ve Çevir seçeneğine ulaşana kadar sola doğru kaydırın.

Önceden özel bir kısayol atayabilirsiniz ancak bu, yalnızca uygulamayı başlatır ve doğrudan konuştuğunuzu çevirmezdi. Bu nedenle, sıkça Apple'ın Çeviri uygulamasına güvenen seyahat edenler için bu harika bir eklemeyi temsil ediyor.

Vision Pro için Uzamsal Video Kaydı

Eğer bir iPhone 15 Pro veya iPhone 15 Pro Max sahibiyseniz, şimdi Apple Vision Pro kulaklığı için optimize edilmiş videolar kaydedebilirsiniz. Ayarlar uygulamasında Uzamsal Video özelliğini etkinleştirmek, ana ve ultra geniş kameraları aynı anda kullanmanıza ve görüntüleri birleştirmenize olanak tanır.

Videonuzu iPhone'unuzda oynattığınızda, sadece standart bir 2D video göreceksiniz. Ancak, 2024'te kullanıma sunulduğunda Vision Pro kulaklık aracılığıyla oynatıldığında, izleme deneyiminin önemli ölçüde daha etkileyici olmasını bekleyebilirsiniz. Uzamsal Video kaydı şu anda 1080p'de 30 FPS ile sınırlıdır.

Daha Bütünleşik Bir Apple TV Uygulaması

iOS 17.2 ile birlikte, Apple TV uygulaması da daha kullanıcı dostu hale getirildi. Uygulamayı açtığınızda ve alt menüden Mağaza seçeneğini seçtiğinizde, ekranınızın üst kısmında önceki sürümlerde bulunan Filmler ve TV Şovları sekmelerinin olmadığını fark edeceksiniz. Şimdi, bunlar Mağaza bölümünde birleştirildi, bu da aralarında geçiş yapmanıza gerek olmadığı anlamına geliyor.

iOS 17.2 güncellemesi ile Apple, kullanıcı memnuniyetini artırmaya devam ediyor ve daha sorunsuz ve keyifli bir iPhone deneyimi sunuyor. Bu heyecan verici özelliklere ve iyileştirmelere erişmek için iPhone'unuzu hemen güncelleyin ve Apple'ın akıllı telefonunuzu daha da iyi hale getirmek için yaptığı birçok yeniliği keşfedin.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T