Intel Lunar Lake CPU'lar Q3 2024'te Geliyor: Meteor Lake Çiplerine Göre 3 Kat Daha İyi AI Performansı Sunacak

Intel Lunar Lake CPU'lar Q3 2024'te Geliyor: Meteor Lake Çiplerine Göre 3 Kat Daha İyi AI Performansı Sunacak
Intel Lunar Lake CPU'lar Q3 2024'te Geliyor: Meteor Lake Çiplerine Göre 3 Kat Daha İyi AI Performansı Sunacak

Intel, Lunar Lake işlemcilerinin bu yılın sonlarında 20'den fazla OEM'den 80'den fazla yeni dizüstü bilgisayar modelinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini açıkladı.

Intel'in Lunar Lake işlemcileri, bu yılın sonlarında, çip üreticisinin dizüstü bilgisayarlar için en son işlemcisi olarak piyasaya sürülecek. Mevcut Meteor Lake çiplerinin yerini alacaklar ve AI performansında üç kattan fazla artış vaat ediyorlar. Bu hafta başında, Microsoft, AI yeteneklerine sahip yeni Copilot+ PC'lerin önümüzdeki aylarda geleceğini duyurdu ve Intel'in yaklaşan nesil işlemcilerinin de bu özellikleri destekleyeceği belirtildi.

Intel, bu hafta başında yaptığı açıklamada, Lunar Lake işlemcilerinin Q3 2024'te 20'den fazla OEM'den 80'den fazla dizüstü bilgisayar modelinde piyasaya sürüleceğini duyurdu. Bu modeller Copilot+ deneyimleri için destekle güncellenecek, ancak şirket spesifik detaylar vermekten kaçındı. Çip üreticisi ayrıca bu yıl 40 milyondan fazla AI PC çipi sevk etmeyi beklediğini belirtti.

Intel'in yeni Lunar Lake işlemcilerinin, yeni CPU çekirdekleri ve 60 tera işlem/saniye (TOPS) üzerinde kapasiteye sahip yeni bir Intel Xe2 GPU mimarisi ile donatılacağı bildiriliyor. Ayrıca, 45 TOPS'un üzerinde destek sunan geliştirilmiş bir NPU ile donatılacak. Intel, bu işlemcilerle güçlendirilmiş yeni nesil AI PC'lerinin 500'den fazla makine öğrenme modelini çalıştırabileceğini ve toplamda 100 TOPS'un üzerinde performans sunacağını belirtiyor.

Realme Buds Wireless 3 Neo 13.4mm Sürücüler ve ENC Desteğiyle Hindistan’da Tanıtıldı: Fiyat ve Özellikler
Realme Buds Wireless 3 Neo, toz ve sıçramalara karşı IP55 derecesine sahiptir. Realme Buds Wireless 3 Neo boyun bandı tarzı kulaklıklar, 22 Mayıs Çarşamba günü Hindistan’da tanıtıldı. Kablosuz kulaklıklar, 13.4mm dinamik bas sürücüleriyle donatılmış olup, 32 saate kadar pil ömrü sunar. Google Hızlı Eşleşme ve çift cihaz bağlantısını destekler.

Yeni Lunar Lake çipleri bu yılın ilerleyen zamanlarında Copilot+ dizüstü bilgisayarlarda piyasaya sürüldüğünde, Qualcomm'un yeni Snapdragon X Elite çipleri ve M3 (ve muhtemelen M4) çiplerle güçlendirilmiş MacBook modelleriyle rekabet edecekler. Intel, Lunar Lake'in Stable Diffusion 15 iş yüklerinde Snapdragon X Elite'ten 1.4 kat daha hızlı olduğunu iddia etti. Bu işlemcilerin, yerleşik NPU'ları kullanarak en iyi AI performansını hangi seviyede sunacağı şu anda belirsiz, ancak bu yılın ilerleyen zamanlarında daha net bir tablo ortaya çıkmalı.

Lunar Lake CPU'lar dizüstü bilgisayarlara geldiğinden, bu çiplerin güç verimliliğinde de iyileştirmeler sunması bekleniyor. Microsoft Teams görüşmeleri sırasında (AI efektleri ile) Ryzen 7 7840U'ya göre %30 ve Snapdragon 8cx Gen 3'e göre %20 daha az güç tükettiği belirtiliyor.

Intel, gelişmiş düşük güç adası ile "çığır açan pil ömrü" sunacağını söylüyor. Qualcomm ve Apple'ın Arm çiplerinin de yüksek verimlilik sunduğunu belirtmekte fayda var — Apple'ın MacBook Air modelleri tek bir şarjla 15 saatten fazla kullanım süresi sunuyor ve mükemmel bekleme süresine sahip. Intel'in yaklaşan işlemcileri hakkında önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi edinmeyi bekleyebiliriz.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T