Grand Theft Auto 6, 2025 Sonbaharına Kadar Gelmeyecek, Take-Two Doğruladı

Grand Theft Auto 6, 2025 Sonbaharına Kadar Gelmeyecek, Take-Two Doğruladı

Take-Two, maliyet azaltma planının bir parçası olarak geçen ay iş gücünün yaklaşık %5'ini işten çıkardı ve geliştirme aşamasındaki birkaç projeyi iptal etti.

Take-Two Interactive Software, Grand Theft Auto VI'nın 2025 takvim yılının sonbaharında çıkışını belirledikten sonra, 2025 mali yılı için rezervasyon beklentilerini Perşembe günü düşürdü.

ŞİRKETİN HİSSELERİ DÜŞTÜ

New York merkezli şirketin hisseleri, uzatılmış işlemlerde %2,5 düştü.

Şirket, birçok analistin her yıl milyarlarca dolarlık satış beklediği bu çok beklenen oyunun yeni çıkış zamanlamasını yansıtan tahmini açıkladı.

Video oyun yayıncısı, şimdi 2025 mali yılı rezervasyonlarının $5.55 milyar ile $5.65 milyar arasında olmasını bekliyor, önceki tahmini ise $7 milyarın biraz üzerindeydi.

Take-Two'nun kasvetli tahmini, geçen hafta Electronic Arts ve Roblox'tan gelen hayal kırıklığı yaratan tahminlerin ardından geldi.

Take-Two, geçen ay iş gücünün yaklaşık %5'ini işten çıkardı ve yavaşlayan tüketici harcamalarıyla başa çıkmak için oyun endüstrisinde benzer hareketlerle uyumlu olarak birkaç geliştirme aşamasındaki projeyi iptal etti.

Yine de şirket ve analistler, GTA lansmanı ve yakın zamanda "Borderlands" yapımcısı Gearbox Entertainment'ın da dahil olduğu bir dizi diğer sürüm sayesinde, 2025 mali yılından itibaren rezervasyonların hızlanmasını bekliyor.

Wedbush Securities analisti Michael Pachter, Gearbox'un Take-Two'ya ne kadar gelir katkısı sağlayabileceği sorulduğunda, "Bu yıl $150 milyon ve FY27'de belki $300 milyon ila $400 milyon ekleyeceklerini düşünüyorum," dedi.

Samsung Galaxy Z Fold 6, Geekbench’te Ortaya Çıkıyor; Galaxy S24’ten Daha İyi Kameralar Sunması Bekleniyor
Samsung Galaxy Z Fold 6, iddialara göre model numarası SM-F956U olan Geekbench websitesinde göründü. Samsung henüz bu yılın ikinci Unpacked etkinliği hakkında herhangi bir şey açıklamadı, ancak Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 ile ilgili söylentiler Temmuz ayında bir lansmanı işaret ediyor. Spekülasyonlar arasında, Galaxy Z Fold

Take-Two CEO'su Strauss Zelnick, "Şirketimizin yeni başarı seviyelerine ulaşmak üzere olduğuna inanıyoruz ve 2025, 2026 ve 2027 mali yılları için net rezervasyonlarda ardışık büyüme sağlamayı bekliyoruz," dedi.

Take-Two'nun 2027 mali yılına kadar yaklaşık 40 başlıktan oluşan bir pipeline'ı bulunurken, 2025 mali yılında 16 başlık olduğunu belirtti.

Wedbush'tan Pachter, "GTA VI piyasaya sürüldüğünde GTA Online'da büyük bir büyüme görmeleri gerektiğini düşünüyoruz," diye ekledi.

Take-Two'nun dördüncü çeyrek rezervasyonları %3 düşerek $1.35 milyar oldu, ancak LSEG verilerine göre ortalama analist tahmini olan $1.30 milyarı geçti.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T