Google’ın Circle to Search Özelliğine Metin Okuma ve Diğer Özellikler Geliyor

Google’ın Circle to Search Özelliğine Metin Okuma ve Diğer Özellikler Geliyor

Circle to Search uygulamasının APK dosyasının incelemesi sonrasında yeni özelliklerin keşfedildiği bildirildi.

Google, AI destekli Circle to Search özelliğine metin okuma fonksiyonu da dahil olmak üzere daha fazla özellik ekleyebilir. Ocak ayında ilk kez duyurulan bu görsel arama özelliği, kullanıcıların ekranlarındaki bir nesneyi daire içine alarak, dokunarak veya vurgulayarak internette arama yapmalarına olanak tanır. Google, 14 Mayıs'taki geliştirici konferansında, bu özelliğe matematik çözme yetenekleri ekleyen bir güncellemeyi duyurdu. Şimdi ise yeni bir rapor, yakında üç yeni özellikle birlikte daha fazla yeteneğin gelebileceğini öne sürüyor.

Android Authority ve ipucu sağlayıcısı AssembleDebug'ın ortaklaşa hazırladığı bir raporda, Circle to Search özelliğinin yakında ekranın seçilen bir bölümünü sesli olarak okuyabileceği belirtildi. Bu keşif, Google beta uygulaması v15.20.36.29'un APK dosyasının incelenmesi sırasında yapıldı. Bu, Circle to Search'a metin okuma fonksiyonlarının gelebileceğine işaret ediyor. Raporda ayrıca iki diğer özellik olan ‘Listen’ ve ‘Select All’ özelliklerinin de tanıtılabileceği öne sürüldü.

‘Listen’ ve ‘Select All’ özelliklerinin her ikisinin de Google Lens'ten alınabileceği bildirildi. ‘Listen’ özelliği, vurgulanan metni sesli olarak okurken, ‘Select Text’ seçeneği, görüntüde veya kamera vizöründe görünen metni vurgulama yeteneğine sahip olabilir.

Raporda ayrıca, kullanıcıların ekranın bir alanını aramak için seçtiklerinde bir ‘Save’ seçeneğinin de mevcut olabileceği belirtildi. Bu seçeneği kullanarak ekran görüntüsünün cihazın galeri uygulamasında (genellikle Google Fotoğraflar) değil, Google uygulamasının ‘Yüklenen Görüntüler’ koleksiyonunda bulunan Kaydedilenler sekmesine kaydedileceği bildirildi.

Intel Lunar Lake CPU’lar Q3 2024’te Geliyor: Meteor Lake Çiplerine Göre 3 Kat Daha İyi AI Performansı Sunacak
Intel, Lunar Lake işlemcilerinin bu yılın sonlarında 20’den fazla OEM’den 80’den fazla yeni dizüstü bilgisayar modelinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini açıkladı. Intel’in Lunar Lake işlemcileri, bu yılın sonlarında, çip üreticisinin dizüstü bilgisayarlar için en son işlemcisi olarak piyasaya sürülecek. Mevcut Meteor Lake çiplerinin yerini alacaklar ve AI performansında üç kattan fazla

Teorik olarak, önerilen tüm özellikler Circle to Search’a yeni eklenenlerle bütünleşebilir. Başlangıçta sadece Samsung Galaxy S24 serisinde mevcut olan bu özellik, son birkaç ay içinde diğer Android akıllı telefonlara da geldi.

Tanıtımından bu yana, özellik yeteneklerini artırmayı amaçlayan birden fazla yeni güncelleme aldı. Bunlar arasında öne çıkanlardan biri, öğrencilere matematik ve fizik problemlerini adım adım talimatlarla çözmelerini sağlayan özel bir araçtır. Bu, Google’ın Gemini LLM üzerine inşa edilen ve öğrenmeye yönelik olarak ayarlanmış AI Büyük Dil Modelleri (LLM) ailesinden LearnLM kullanır.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T