Google AMP artık kullanılmıyor! AMP sayfaları artık Google arama sonuçlarında öncelikli muamele görmüyor

Google AMP artık kullanılmıyor! AMP sayfaları artık Google arama sonuçlarında öncelikli muamele görmüyor

Google, Haziran 2021'de sayfa deneyimi sıralama algoritmasının önemli bir değişikliğini hayata geçiriyor.

Core Web Vitals ve sayfa deneyimi algoritması başlatıldığından beri, Google'ın arama sonuçlarında, Üst Hikayeler karuseli ve Google Haberleri'nde Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) için artık öncelikli bir muamele yok. Google, hatta arama sonuçlarından AMP rozet simgesini kaldıracak.

Artık daha çeşitli ve heyecan verici bir web oluştururken reklam teknoloji devi tarafından belirlenen yapay kısıtlamalara tabi olmaksızın Google AMP'yi güvenle yok sayabilirsiniz.

Google AMP artık sıralama için gerekmeyen bir özellik
Google'ın söylediği şu:

Google Arama'daki Üst Hikayeler karuseli özelliği, tüm haber içeriğini içerecek şekilde güncellenecek. Bu, AMP formatının artık gerekmemesi ve Core Web Vitals puanına veya sayfa deneyimi durumuna bakılmaksızın herhangi bir sayfanın Üst Hikayeler karuselinde görünebilir olacağı anlamına geliyor.

Aynı güncellemeleri dünya genelinde kullanıcılar için önemli günün haberlerine kapsamlı bir bakış elde etmek için kullanan Google News uygulamasına da getiriyoruz. Sayfa deneyimi güncellemesi bir parçası olarak, news.google.com ve Google News uygulamasındaki çekirdek deneyimi desteklemek için AMP olmayan içeriğin kullanımını genişletiyoruz.

Ayrıca, AMP içeriğini belirtmek için AMP rozet simgesini artık göstermeyeceğiz.

Bu, daha bağımsız, açık ve daha sağlıklı bir web için harika bir adımdır. Birçok web sitesi, özellikle haber yayıncıları, AMP kullanmaya zorlanmış gibi hissediyor ve tek motivasyonları daha fazla arama trafiği vaadi olmuştur.

Bu güncelleme ile AMP sayfalarını aşabilir ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunan daha hızlı bir web sitesi oluşturarak daha fazla arama trafiği elde edebilirsiniz.

Web siteniz, AMP kullanmadan AMP'den daha hızlı olabilir

Otomatik oynatılan reklamlar ve videolar, ücretli içeriklere erişim, popup'lar, rahatsız edici reklamlar ve birçok gereksiz öğe. Bazı web siteleri korkunç derecede yavaş, kullanıcı düşmanı ve dikkat dağıtıcı öğelerle dolu şişkin yerlerdir. Daha hızlı siteler geliştirmek için site sahiplerine teşvikte bulunarak daha iyi bir web oluşturma çabası güzel bir harekettir.

Google'ın belirttiği niyet, daha hızlı yüklenen siteleri sıralamaktı, ancak bunun yerine AMP kullanan siteleri sıralamaya koydular. Ve dünyanın en büyük reklam şirketinin web sitelerinin nasıl oluşturulacağını dikte etmesi, daha sağlıklı ve daha açık bir web için bir yol değildir. "Google tarafından sunulan" bir Google şeklinde bir web'e ihtiyacımız yok.

Sayfa deneyimi algoritma değişikliğinden itibaren, Google siteleri hızlı olanlara sıralama teşviki sağlıyor. Bu, başlangıçta tüm AMP karmaşasına girmeden önce yapılması gereken bir şeydir.

Google yıllardır siteleri AMP kullanmaya zorluyordu ve "AMP sayfalarının çoğunluğu harika sayfa deneyimleri sağlıyor" şeklinde tavsiye etmeye devam ediyordu. Ancak hızlı bir şekilde optimize edilmiş web siteleri için AMP sayfaları genellikle düzenli sayfalardan daha yavaştı.

Google neden şimdi bu değişikliği yaptı?

Google AMP hiçbir zaman popüler olmadı. Tanıtıldığı günden itibaren tartışmalıydı ve büyük bir tepki ve eleştiri aldı, ancak Google yıllarca kendi yollarından şaşmadı.

Google'a yönelik birçok rekabet soruşturması oldu ve bu değişimde bir rol oynamış olabilir. AMP, Google'ı web ve bir web sitesinin ne olabileceği konusunda kontrol altına aldı. Google, ziyaretçi ile site arasına kendini koydu. Google AMP kullanmaya zorlanan sitelerden kontrolü ve bağımsızlığı aldı.

Şimdi tüm sitelerin bir seçeneği var. Daha yüksek sıralamalar ve arama motorlarından daha fazla trafik istiyorsanız, sitenizi daha iyi, daha performanslı ve daha hızlı bir kullanıcı deneyimi için optimize etmeniz gerekiyor. Ve şimdi bu hedefe ulaşmak için kullanmak istediğiniz teknolojiyi seçme şansınız var.

AMP, hızlı yüklenen bir web sitesi oluşturmak için Google tarafından artık bir gereklilik değil. Kısıtlı ve Google tarafından kontrol edilen bir web sitesi oluşturmanın dışında, harika bir sayfa deneyimi ve en iyi Core Web Vitals puanlarına sahip hafif bir site geliştirebilirsiniz.

Eğer Google AMP sizin için daha iyi ve daha hızlı bir site oluşturmanın en iyi yoluysa, kullanabilirsiniz, ancak çoğu durumda sadece AMP kullanmadan oluşturmak size avantaj sağlayabilir.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T