Gazeteci İsmail Saymaz'a Yurt Dışı Çıkış Yasağı Konuldu, Pasaportuna El Konuldu

Gazeteci İsmail Saymaz'a Yurt Dışı Çıkış Yasağı Konuldu, Pasaportuna El Konuldu

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile kendisine yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu ve pasaportuna el konulduğunu açıkladı. Saymaz, bu kararın "eleştirel gazeteciliğe bir gözdağı" olduğunu ifade ederek tepki gösterdi.

Saymaz, yaptığı açıklamada, eşi, çocuğu ve arkadaşlarıyla planladığı hafta sonu tatili için yola çıktığında hakkında yurt dışı çıkış yasağı olduğunu öğrendiğini belirtti. Pasaportuna el konulmasının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Saymaz, şu ifadelere yer verdi:

Nafaka Sisteminde Yeni Dönem: Yargı Reformu ile Köklü Değişiklikler Geliyor
Adalet Bakanlığı, yargı reformu strateji belgesi kapsamında nafaka sisteminde köklü değişikliklere gidileceğini açıkladı. Yeni düzenleme ile hem kadının hem de erkeğin mağdur olmayacağı, daha adil bir nafaka sistemi hayata geçirilecek. En çok tartışma yaratan “süresiz nafaka” uygulamasının sona ereceği belirtilirken, nafaka süresinin belirli kriterlere göre tespit edileceği ifade ediliyor. Nafaka

"Haftalardır süren itibar suikastlerine bir de hukuksuzluk eklendi. Eşim, çocuğum ve arkadaşlarımla hafta sonu tatili için yola çıkmışken, hakkımda yurt dışına çıkış yasağı konduğunu öğrendim. Pasaportuma el kondu."

"Kaçacak Olsaydım Dönmezdim"

Yurt dışına kaçma gibi bir niyetinin olmadığını vurgulayan Saymaz, son 1.5 ayda beş kez yurt dışına çıkıp geri döndüğünü, 7 Mart'ta gittiği Almanya'dan da hakkında soruşturmalar olduğunu bilmesine rağmen 12 Mart'ta Türkiye'ye döndüğünü hatırlattı. Savcılık tarafından ifadeye çağrıldığında her zaman gittiğini belirten Saymaz, geçen perşembe günü üç farklı soruşturma nedeniyle Bakırköy Adliyesi'nde olduğunu da sözlerine ekledi.

Saymaz, gazetecilik dışında herhangi bir suçunun olmadığını ve Türkiye'den başka bir yere gitme niyetinin olmadığını vurgulayarak, "Bu yapılanları eleştirel gazeteciliğe bir gözdağı olarak görüyor ve reddediyorum" dedi.

Yasak Kararı Tartışma Yarattı

İsmail Saymaz'a uygulanan yurt dışı çıkış yasağı, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü açısından tartışmaları da beraberinde getirdi. Kararın gerekçesi henüz resmi olarak açıklanmazken, Saymaz'ın açıklamaları ve geçmişteki beyanları, yasağın eleştirel gazetecilik faaliyetleri ile ilgili olabileceği yönünde yorumlara neden oldu.

Bu gelişme, Türkiye'deki basın özgürlüğü ve gazetecilere yönelik uygulamalar konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirirken, konuyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Önerilen

PKK'dan Tarihi Açıklama İddiası: 47 Yıllık Örgüt Kendini Feshettiğini ve Silah Bıraktığını Duyurdu

PKK'dan Tarihi Açıklama İddiası: 47 Yıllık Örgüt Kendini Feshettiğini ve Silah Bıraktığını Duyurdu

Türkiye'nin siyasi ve toplumsal gündemini uzun yıllardır meşgul eden konulardan biri olan PKK meselesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandığı iddia edildi. Çeşitli kaynaklara yansıyan bilgilere göre, PKK'nın 5-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği öne sürülen bir kongre sonucunda, örgütün kendini feshetme ve silahlı mücadeleyi sonlandırma kararı aldığı

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem: 81 İlin Giriş ve Çıkışlarına Kalıcı Maliyeciler Geliyor

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadelede Yeni Dönem: 81 İlin Giriş ve Çıkışlarına Kalıcı Maliyeciler Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin önemli sorunlarından biri olan kayıt dışılıkla mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanacak yeni ve kapsamlı bir adımı duyurdu. Bakan Şimşek, 81 ilin tamamının giriş ve çıkışlarına, Organize Sanayi Bölgeleri'ne (OSB) ve toptancı hallerine "kalıcı maliyeciler" olarak adlandırılan vergi memurlarının