Çin Mobil'in Yeni "Süper SIM Kartı" Devrim Yaratıyor: Daha Hızlı, Daha Güvenli ve Daha Çok Özellik Sunuyor

Çin Mobil, standart SIM kartları fersah fersah geride bırakan yeni "süper SIM kartı" ile teknoloji dünyasında heyecan yarattı.

Çin Mobil'in Yeni "Süper SIM Kartı" Devrim Yaratıyor: Daha Hızlı, Daha Güvenli ve Daha Çok Özellik Sunuyor

Çin Mobil, standart SIM kartları fersah fersah geride bırakan yeni "süper SIM kartı" ile teknoloji dünyasında heyecan yarattı. Bu gelişmiş SIM kart, tam teşekküllü 32-bit RISC-V işlemci çekirdeğine sahip ve 120MHz hızında çalışıyor. Texas Instruments'ın CC2560A yonga setine dayanan bu yenilik, şu anda akıllı telefonlarımızda kullanılan mütevazı SIM kartlara göre muazzam bir yükseltme sunuyor.

10 Kat Daha Yüksek Hız ve Kapasite

Yeni süper SIM kart, standart SIM kartlardan on kat daha fazla, yani 2,5MB flash depolama alanı sunuyor. Bu sayı, halihazırda Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında kullanılan mevcut süper SIM kartların bile iki katı fazla. Tom's Hardware sitesinin de vurguladığı gibi, bu artırılmış kapasite, cihazlarımızda çok daha fazla veri depolamamıza olanak tanıyor.

Ancak asıl yıldız oyuncu, şüphesiz ki kartın içerisinde yer alan RISC-V CPU çekirdeği. Çin Mobil, bu çekirdeğin, standart bir SIM karta kıyasla 10 kat daha hızlı iletişim hızları sunduğunu ve diğer üst düzey süper SIM kartların ham işlem gücünün iki katını sağladığını iddia ediyor. Üretici firma ayrıca, algoritma performansının ortalama olarak 2 kat daha iyi olduğunu belirtiyor.

Audi, ChatGPT ile Araçlarını Sesle Kontrol Edilebilir Akıllı Asistanlara Dönüştürüyor
Alman otomobil devi Audi, 2021 ve üzeri iki milyon aracı ChatGPT entegrasyonu ile güçlendirerek sesli komutlarla kontrol edilebilen bir sürüş deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Artırılmış Güvenlik

Süper SIM kart, donanım seviyesinde entegre edilmiş ciddi güvenlik önlemleriyle de öne çıkıyor. Kart, veri yolu şifrelemesi, yan kanal saldırılarına karşı savunma mekanizmaları, hassas sinyal maskeleme ve fiziksel klonlama önleme özellikleri gibi 100'den fazla sertleştirme tekniği içererek EAL5+ sertifika standartlarını karşılıyor.

Bu sayede, Çin Mobil, yüksek dayanıklılık ve gelişmiş özelliklerin kritik olduğu ağır hizmet IoT ve bağlı cihaz uygulamalarını hedefliyor. Bu uygulamalar arasında öğrenci kimlik kartları, akıllı araba anahtar sistemleri, erişim kontrol donanımları ve dijital ödeme hizmetleri yer alıyor.

Çok Yönlü Bağlantı Seçenekleri

Süper SIM kart, bağlantı açısından da oldukça sağlam. Geleneksel 7816 SIM arayüzüne ek olarak, her türlü radyo, depolama çipi, biyometrik sensör ve diğerleriyle iletişim kurmak için SWP, QSPI, SPI, I2C ve UART arayüzlerini de destekliyor. Bu sayede yüksek entegre bir paket içerisinde çok yönlü kullanım imkanı sunuyor.

Google Translate Yapay Zeka ile Çeviri İmkanlarını 110 Yeni Dile Açıyor
Google Translate, kullanıcılarına dev bir adım atarak 110 yeni dili çeviri yelpazesine dahil etti.

Burada ayrıca, Çin'in RISC-V standardını kullanmasının, ABD ile artan gerilim ortamında, bu platform ile ilgili gelecekteki yenilikleri sekteye uğratabilecek bir konu olarak ele alındığını belirtmek gerekir. ABD'li yetkililer, açık talimat seti mimarisinin, Çin'e gelişmiş çip ihracatını sınırlama çabalarını baltalayabileceğinden endişe duyuyorlar. Zira ücretsiz RISC-V lisansı, Çin firmaları da dahil olmak üzere herkesin kendi uygulamalarını tasarlamasına izin veriyor.

Süper SIM kartlar Çin'de giderek popüler hale geliyor. Geçen yıl, Çin Halk Bankası, dijital cüzdan fonksiyonları sunan ve merkez bankası dijital para birimi işlemlerini destekleyen yeni modelleri kullanıcıların beğenisine sundu. Bu modeller, dijital kimlik taramalarına olanak tanıyan NFC desteğine de sahip.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T