Canva Kullanarak Bir Resmin Rengi Nasıl Değiştirilir?

Canva Kullanarak Bir Resmin Rengi Nasıl Değiştirilir?

Genel renk ayarlarından vazgeçin ve Canva'nın Renk Düzenleme özelliğini kullanarak hassasiyeti benimseyin.

Her fotoğrafın belirli renkleri vardır ve bu renkler bütün görüntüyü şekillendirir, ancak bazen fotoğrafı iyileştirmek için ayarlamalar yapmak gerekebilir. Canva'nın Renk Düzenleme özelliği, bir görüntünün tüm renklerini değiştirmeden bir kısmını düzenlemeyi kolaylaştırır ve en güzel yanı ücretsiz olmasıdır.

Windows 11’deki Copilot’u Devre Dışı Bırakma
Windows 11’in Copilot özelliğinden bıktınız mı? Bu rehberle ondan tamamen kurtulun. Windows Copilot, Microsoft’un yeni yapay zeka asistanı, size çeşitli görevlerde yardımcı olabilir, soruları yanıtlayabilir, sistem ayarlarını değiştirebilir ve yapay zeka görüntüleri oluşturabilir. Ancak, Copilot’u beğenmiyorsanız veya sadece ihtiyacınız yoksa, Windows 11 bilgisayarınızda görev çubuğundaki simgesini kaldırabilir veya tamamen devre

Canva'nın Renk Düzenleme Özelliği Nedir?

Bu makale, Canva'nın Renk Düzenleme özelliğini ele almaktadır ve bu özelliğin bir bütün olarak bir görüntünün rengini düzenlemekten farklı bir etkisi vardır. Bir görüntünün rengini düzenlemek, parlaklık veya doygunluğu değiştirdiğinizde, değişiklik her şeyi etkiler. Ayrıca, Canva'nın Sihirli Düzen aracını kullanarak görüntülerinizin daha büyük alanlarını düzenleyebilirsiniz.

Ancak Renk Düzenleme aracını kullanarak, görüntü içinde belirli renkleri iyileştirebileceksiniz. En güzel yanı, renkleri kendiniz belirlemeniz gerekmez; Canva, görüntüdeki en belirgin renkleri zaten tespit etmiş olacak ve bunları seçebileceğiniz seçenekler olarak sunacaktır. Birini seçtikten sonra, görüntünün görünümünü sadece o renge dayalı olarak değiştirebileceksiniz.

Örneğin, bir zen bahçesi resminiz varsa ve yeşil çimenlerin canlılığını biraz azaltmak istiyorsanız, renk seçeneğini seçip parlaklığı daha az canlı bir yeşile değiştirebilirsiniz. Bu seçenek, Canva’nın mobil uygulamasında ve masaüstü sürümünde de işe yarar.

Masaüstünde Bir Görüntünün Rengini Değiştirmek

Canva’nın ana sayfasında, yapmakta olduğunuz projeye göre bir Tasarım Oluştur’u seçin veya bir şablon arayın. Oradan, Canva’nın düzenleyici sayfası açılacaktır.

Sol taraftaki araç çubuğunda Yüklemeler sekmesini seçin. Bilgisayarınızdaki bir klasörden fotoğrafı sürükleyip bırakabilir veya Dosyaları Yükle düğmesine tıklayabilirsiniz. Fotoğrafınız yüklendikten sonra, onu beyaz tuvale sürükleyip bırakabilirsiniz.

Orada, fotoğrafın seçildiğinden emin olmak isteyeceksiniz ve ardından üst araç çubuğunda Düzenleme Fotoğrafı seçeneğine tıklayın. Ayarlar sekmesini seçin, ardından Renk Düzenleme’yi görene kadar aşağı kaydırın.

Yukarıda belirtildiği gibi, Canva zaten düzenleyebileceğiniz ana renkleri seçmiş olacak. Bunlardan birini seçerseniz, Hue, Saturation ve Brightness ile bir açılır menü göreceksiniz. Bu, fotoğrafınızdaki belirli bir rengi düzenlerken mevcut olan tek seçeneklerdir.

Bir rengi ve hangi özelliği düzenlemek istediğinizi seçtikten sonra, fotoğrafınızın nasıl görünmesini istediğinize bağlı olarak kaydırıcıyı sola veya sağa hareket ettirin. Bittiğinizde, diğer renkleri de isterseniz ayarlayabilirsiniz.

Bundan sonra, fotoğrafınızı Canva’nın diğer düzenleme özellikleriyle düzenlemeye devam edebilirsiniz. Bu, fotoğrafınızın arka planını değiştirmeyi veya bir görüntünün arka planını tamamen kaldırmayı içerebilir.

Mobilde Bir Görüntünün Rengini Nasıl Değiştiririz

İşlem, Canva’nın mobil uygulamasını kullanırken aynı şekilde çalışır - ancak, Renk Düzenleme özelliği biraz daha gizlidir.

Fotoğrafınızla birlikte Canva’nın düzenleyicisini açtığınızda, ekranın altında bazı seçenekler göreceksiniz. Ayarla’ya dokunun ve sonunda Renk Düzenle’yi görene kadar kaydırın. Oradan, yukarıdaki talimatları takip edin.

iPhone’unuzun Varsayılan Bildirim Sesi Nasıl Değiştirilir
iOS 17.2, iPhone’unuzun varsayılan uyarı tonunu değiştirme seçeneğini getiriyor. Apple, iOS 17’de varsayılan bildirim tonunu Rebound’a değiştirdi, bu da birçok kullanıcının sesinin ne kadar sessiz olduğu nedeniyle hoşlanmadığı bir ton. Neyse ki, iOS 17.2, bunu Tri-ton uyarısı dahil istediğiniz gibi değiştirmenize izin verir. Adımları sizinle paylaşacağız. iPhone’unuzdaki Varsayılan

Canva’nın Renk Düzenle özelliği ile, tüm görüntünüzün rengini değiştirmekle sınırlı değilsiniz. Belirli renkleri hedefleyebilir ve tonlarını, parlaklıklarını ve doygunluk seviyelerini ayarlayabilirsiniz. Yani, bir dahaki sefer Canva’da bir görüntüyü düzenlerken, hedefli renk ayarları için Renk Düzenle özelliğini deneyin.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T