Bir Resmin Arka Planını Paint veya Paint 3D Kullanarak Nasıl Kaldırılır

Bir Resmin Arka Planını Paint veya Paint 3D Kullanarak Nasıl Kaldırılır

Artık üçüncü taraf bir arka plan kaldırma aracı kullanmanıza gerek yok, çünkü Windows'taki Microsoft Paint uygulaması sadece tek bir tıklamayla arka planı kaldırabilir. Benzer şekilde, Paint 3D'de bir resmin arka planını kaldırmak için Magic Select özelliğini kullanabilirsiniz.

Bu makalede, bir resmin arka planını kaldırmak için Microsoft Paint veya Paint 3D kullanmayı size gösteriyoruz.

Windows 11’de Yapay Zeka’nın Yükselişi
Microsoft, Windows 11’de yapay zeka (AI) kullanımını artırmaya devam ediyor. Şirket, bu amaçla Ayarlar uygulamasına yeni bir “AI bileşenleri” sayfası eklemeyi planlıyor. Bu sayfa, yapay zeka ile ilgili özelliklere sahip uygulamaları bir araya getirerek kullanıcıların bu uygulamaları daha kolay bulmasını ve yönetmesini sağlayacak. “AI bileşenleri” sayfası, Ayarlar uygulamasının “Sistem” bölümünde

Microsoft Store'dan Microsoft Paint veya Paint 3D Uygulamasını Güncelle

MS Paint'teki Arka Planı Kaldır özelliği, Windows 11 Moment 4 güncellemesinin bir parçasıydı. Başlamadan önce, en son Windows 11 güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun. Bunun için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirmeleri Denetle'ye gidin. Ayrıca, yeni özellikleri almak için Microsoft Paint ve Paint 3D'yi Microsoft Mağaza üzerinden güncellemeniz gerekmektedir.

Güncelleme yüklendikten sonra, herhangi bir uygulamayı başlatın ve ilgili uygulamaların araç çubuğunda Arka Planı Kaldır veya Sihirli Seçenek seçeneğini göreceksiniz. Bunları kullanmak oldukça basittir, aşağıda görebilirsiniz.

Microsoft Paint Kullanarak Bir Resmin Arka Planını Nasıl Kaldırılır

Standart Paint uygulamasındaki arka plan kaldırma aracı yapay zeka tarafından desteklenmektedir. Herhangi bir resmi Paint tuvalinize içe aktarabilir ve arka planı temizlemek için Tek Tıklama ile Arka Planı Kaldır özelliğini kullanabilirsiniz.

Microsoft Outlook’ta Artık E-postaları Sesle Yazabilirsiniz, Ama Yapmalı mısınız?
Microsoft Outlook şimdi bir AI destekli dikte aracını kullanıyor, ama yazmaktan daha mı kolay? Eğer ellerinizi kullanmakta zorlanıyorsanız veya sadece parmaklarınıza biraz dinlenme süresi vermek istiyorsanız, dikte araçları bir cankurtaran olabilir. Microsoft, sadece bir mikrofonla e-postalarınızı taslak haline getirmenizi sağlayan yeni bir dikte aracı ekledi. Ancak bunu kullanmak zamanınızı ve

Paint uygulamasını kullanarak bir görüntünün arka planını kaldırmak için:

  1. Paint'i başlatın ve düzenlemek istediğiniz görüntüyü içe aktarın.
  1. Komut çubuğunda, Arkaplanı kaldır seçeneğine tıklayın. Microsoft Paint, resmi işlemek ve görüntü öğelerini algılamak için yapay zeka kullanır ve arka planı kaldırır.
  1. Ayrıca, seçim aracını kullanarak resmin sadece bir kısmını belirleyebilir ve ardından Arka planı kaldır seçeneğine tıklayabilirsiniz.
  2. Resmi kaydetmek için, Dosya > Farklı Kaydet'e gidin, ardından PNG veya JPEG formatını seçin. Dosya için bir ad girin ve Kaydet'e tıklayın. Paint uygulaması dosyayı şeffaf bir arka planla kaydedecektir.

Çoğu yapay zeka aracı gibi, arka planı kaldırma özelliği mükemmel değildir, ancak genellikle yeterince iyi bir iş çıkarır.

Windows 11’deki Copilot’u Devre Dışı Bırakma
Windows 11’in Copilot özelliğinden bıktınız mı? Bu rehberle ondan tamamen kurtulun. Windows Copilot, Microsoft’un yeni yapay zeka asistanı, size çeşitli görevlerde yardımcı olabilir, soruları yanıtlayabilir, sistem ayarlarını değiştirebilir ve yapay zeka görüntüleri oluşturabilir. Ancak, Copilot’u beğenmiyorsanız veya sadece ihtiyacınız yoksa, Windows 11 bilgisayarınızda görev çubuğundaki simgesini kaldırabilir veya tamamen devre

Paint 3D Kullanarak Bir Resmin Arka Planını Nasıl Kaldırırsınız

Paint 3D'de Arka planı kaldırmak için Sihirli seçim özelliğini kullanabilirsiniz. İşlem Paint uygulaması kadar basit olmasa da, daha fazla kontrol ve çeşitli yaratıcı seçenekler sunar.

Bir resmin arka planını kaldırmak için Paint 3D'yi kullanma:

  1. Paint 3D uygulamasını başlatın ve düzenlemek istediğiniz resmi içe aktarın.
  1. Araç çubuğundaki Sihirli seçim seçeneğini tıklayın.
  1. Odak alanını, korumak istediğiniz resim alanına uyacak şekilde ayarlayın. Eğer resmin büyük bir kısmını korumak istiyorsanız bile, arka planı belirlemek için hafif bir ayar yapmak gerekebilir.
  2. Sonra, "İleri" düğmesine tıklayın.
  1. Kesilen görüntünün doğru bir şekilde izole edilip edilmediğini görmek için kesilmiş öne bakın. Eğer doğru değilse, seçiminizi daha da geliştirmek için sağ üst köşede bulunan Ekle veya Kaldır seçeneğini kullanın.
  2. Tamam'a tıklayın.
  1. Şimdi, kesilen bölgeyi seçin ve tuvaleğin kenarına sürükleyin.
  2. Seçim aracını kullanarak, tuval üzerinde tıklayıp sürükleyin ve arka planı kaldırmak için Delete tuşuna basın.
  3. Şimdi, araç çubuğundaki "Canvas" (Tuval) seçeneğini belirleyin.
  1. Sağ taraftaki bölmede, Şeffaf tuval seçeneğini açın.
  2. Şimdi, kesilmiş bölgeyi tuvale geri sürükleyin ve görüntüye uyacak şekilde ayarlayın.
  3. Resmi kaydetmek için Ctrl + S tuşlarına basın, Ardından Görüntü (Image) seçeneğine tıklayın ve Kaydet'i seçin. Dosyaya bir isim verin ve Kaydet'i seçin.
Microsoft Copilot Nedir? Copilot’u Windows’ta Nasıl Kullanılır
Microsoft’un AI destekli sohbet botu, web’de gezinme şeklinizi, Office uygulamalarınızı kullanma şeklinizi veya çevrimiçi araştırma yapma şeklinizi değiştirebilir. Birçok büyük teknoloji şirketi kendi AI modeline sahiptir ve Microsoft da istisna değildir. Microsoft’un AI modeline “Copilot” denir ve muhtemelen Windows 11 veya Microsoft Office’de görmüş olabilirsiniz. Ancak Copilot nedir ve neler

Windows 11'deki yapay zeka destekli Paint ve Paint 3D uygulamaları mükemmel sonuçlar üretmeyebilir, özellikle resmin karmaşık bir arka plana sahip olduğu durumlarda. Ancak her ikisi de güzel bir iş çıkarır ve tutarlı arka planlar oluşturur. Ayrıca, hızlı düzenlemeler için daha karmaşık bir resim düzenleme aracına sahip olma ve kullanma zahmetinden sizi kurtarır.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T