Artık Copilot İle Müzik Oluşturabilirsiniz, Ancak Gerçekten İyi mi?

Artık Copilot İle Müzik Oluşturabilirsiniz, Ancak Gerçekten İyi mi?

Suno eklentisi sayesinde saniyeler içinde müzik üretebilirsiniz, ancak bunun için zaman harcamaya değer mi?

Projelerinize biraz müzik eklemek istiyorsanız, ancak kendi müziğinizi nasıl yazacağınızı bilmiyorsanız, neden bunu yapması için yapay zekayı kullanmayasınız? Microsoft, Suno AI müzik üreticisini Copilot'a ekledi ve onu kullanarak saniyeler içinde yapay zeka tarafından üretilmiş müzikler oluşturabilirsiniz.

Suno Nedir?

Suno, üçüncü taraf bir yapay zeka müzik hizmetidir. Spotify gibi hissettiriyor, ancak tüm müzikler yapay zeka tarafından oluşturulmuş gibi. Web sitesini kullanarak başkalarının yaratımlarını göz atabilir veya oluşturma suite'ine giderek kendiniz bir şarkı hazırlayabilirsiniz.

Suno Microsoft'a ait değildir, ancak şirket Microsoft Copilot için bir eklenti geliştirdi ve yayınladı (daha fazla bilgi için Microsoft Copilot nedir'e bakın). Eklenti, bulunduğunuz yerde mevcutsa, web sitesine hesap oluşturmadan Suno'yu kullanabilirsiniz.

Microsoft Copilot Nedir? Copilot’u Windows’ta Nasıl Kullanılır
Microsoft’un AI destekli sohbet botu, web’de gezinme şeklinizi, Office uygulamalarınızı kullanma şeklinizi veya çevrimiçi araştırma yapma şeklinizi değiştirebilir. Birçok büyük teknoloji şirketi kendi AI modeline sahiptir ve Microsoft da istisna değildir. Microsoft’un AI modeline “Copilot” denir ve muhtemelen Windows 11 veya Microsoft Office’de görmüş olabilirsiniz. Ancak Copilot nedir ve neler

Microsoft Copilot'ta Suno'yu Nasıl Etkinleştiririm?

Suno'yu kullanmak için, Microsoft Copilot'ın eklenti panelinde etkinleştirmeniz gerekecek. Yazıldığı sırada bu panel, Windows 10 ve 11'e yerleştirilmiş Copilot uygulamasında kullanılamaz durumda. Onu kullanmak için, copilot.microsoft.com adresindeki web sürümünü ziyaret etmeniz gerekecek.

Suno'yu etkinleştirmek için, sağ üst köşede Plugins seçeneğini arayın. Ona tıklayın, ardından aşağı kaydırın ve Suno için anahtarı seçin. Suno'nun artık etkin olduğunu bildiren görsel bir geri bildirim olmamasına rağmen, anahtar açık olduğu sürece artık Suno tabanlı komutları kullanabilirsiniz.

Microsoft Copilot'ta Suno Nasıl Kullanılır

Suno'yu kullanmaya başlamak için, Copilot'a "bir şarkı oluştur" demeniz yeterlidir. Copilot, "Kullanılıyor: Suno" şeklinde bir mesaj görüntülüyorsa, Suno'nun çalıştığını anlarsınız.

Kısa bir süre bekledikten sonra, Suno size yeni şarkınızın sözlerini verecektir. Bundan bir süre sonra, şarkının sanatında bir Oynat düğmesi belirecektir. Oynat düğmesine tıklayarak yeni oluşturulan AI tarafından üretilmiş şarkınızı dinleyebilirsiniz.

Suno'ya 'bir şarkı oluştur' demek, yapabileceklerinin yüzeyini sadece kazımak demektir. Ayrıca ona belirli bir şekilde şarkı oluşturmasını söyleyebilir ve ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde cevap vermeye çalışacaktır. Örneğin, Suno'ya şu şekilde sorular yöneltebilirsiniz:

  • "Marching on to Friday" adlı bir şarkı oluştur.
  • Annem Sarah hakkında bir şarkı oluştur.
  • Hayatı dolu dolu yaşamak hakkında bir ska şarkısı oluştur.
  • Abba tarzında aşık olma konulu bir şarkı oluştur.
Windows 11’de Diğer Kullanıcıları Nasıl Oturumdan Çıkartılır
Paylaşılan bir bilgisayarda kullanıcılar oturumu kapatmayı unuttuklarında zorla herhangi bir kullanıcıyı çıkartın. Bilgisayarınızdaki her aktif kullanıcı oturumu, bilgisayarınızın kaynaklarını diğerleriyle paylaşmanız anlamına gelir ki bu da sistem performansını etkileyebilir. Eğer birisi oturumunu aktif olarak kullanmıyorsa, bu kullanıcıyı oturumunuzdan çıkartarak bu sistem kaynaklarını geri alabilirsiniz. iOS 17.2 ile ilgili 7

Eğer Suno'nun ürettiği şarkılardan hoşlanıyorsanız, albüm sanatının üzerine sağ tıklayarak sesi kaydedebilirsiniz. Ancak unutmayın ki Copilot aracılığıyla üretilen Suno şarkıları sadece kişisel kullanım içindir.

Suno Müzik Oluşturmada İyi mi?

Şimdi Suno'yu nasıl kullanacağımızı anlattıktan sonra, onu test etme zamanı geldi. Suno, müzik oluşturmanın gelecekteki en iyi şeyi mi, yoksa radyolara çıkmadan önce biraz daha çalışmaya mı ihtiyaç var?

Müzik besteleme konusunda uzman bilgim olmasa da, ben de herkes gibi müzik dinlemeyi severim. Bu nedenle, Suno'yu beş talimatla denemeye karar verdim. İşte nasıl performans gösterdiği.

1. Mükemmel Melodi

İlk ipucumda, Suno'ya oldukça özgürlük tanıdım. Ona kedilerle ilgili bir şarkı üretmesini söyledim ve kendi yolunu bulmasına izin verdim. Sonuç pek kötü değildi.

Bu şarkının melodisini gerçekten beğendim, garip bir şekilde bana takılan bir ritmi var. Ve ona verdiğim yönergelerin eksikliğine rağmen iyi bir iş çıkardı.

Ana sorunum, sözlerin oldukça anlaşılması zor olması, şarkı sözlerini anlamak için sözleri okumanız gerekiyor. Ve sözler kendileri biraz zayıf, özellikle Suno'nun "purr" kelimesini "hear" kelimesiyle kafiyeli yapmaya çalıştığı yerde, bu hiç çalışmıyor.

Microsoft’tan Windows 10’a Abonelik Dönemi
Microsoft, son yıllarda kullanıcıları Windows 11’e çekmek için çeşitli kampanyalar yürütüyor. Bu kampanyaların bir parçası olarak, 2025 yılından itibaren Windows 10 için ücretsiz güncelleme dağıtımını durduracağını açıkladı. Bu tarihten sonra güncelleme almak isteyen kullanıcıların, Microsoft’un yeni ESU (Genişletilmiş Güvenlik Güncellemesi) aboneliğine geçmesi gerekecek. Bu hamle, Windows 10 kullanıcıları arasında birtakım

2. Stardust'ın Melodileri

İkinci talimatımda, Suno'nun diğer sanatçılardan ilham alan şarkılar yapma konusundaki yeteneklerini merak ettim. Ve başlangıçta oldukça etkilendim.

Bu şarkıda sözler biraz daha iyi ve nakarat sırasında müzik harika bir şekilde sesleniyor. İlk yarıda Electric Light Orchestra etkisini duyabildim.

Ancak, nakarat sönük kaldı ve çok sıradan ve sıkıcı geldi, bu da tüm şarkıyı aşağı çekti.

3. Yaz Sonu

Artık Suno'nun başkalarının tarzlarıyla başa çıkabileceğini bildiğim için, ondan belirli bir tema ile bir Blink-182 şarkısı yapmasını istedim. Sonuç, ürettiğim beş şarkının içinde benim mutlak favorim oldu.

Müzik kendisi çok çağrıştırıcı, 90'ların sonları ve 2000'lerin başlarına dair anıları hatırlatıyor. Ve yapay zeka solo vokalleri bir yapıya çok iyi bir şekilde dönüştürdü.

Tek sorun, vokallerin kendisinin biraz garip gelmesiydi; ne söylendiğini anlamak oldukça zordu.

4. Mikrofon Düşürme

Bu noktada fark ettim ki Suno'nun ürettiği sözler oldukça benzerdi. Aynı yapıyı takip ediyor ve benzer bir ritme sahipti. Bu nedenle, rap şarkısı yapmasını istedim, umarım türün sözlere verdiği önem Suno'nun oyununu değiştirmesini sağlar.

Maalesef, bu rap şarkısının da diğer üç şarkıda görülen "kalıp formülü"nü takip ettiği görülüyor. Ancak, yapay zekanın rapçinin ritmini yavaş ve hızlı bölümlerle güzel bir şekilde dengelediğini beğendim.

5. Mehtaplı Serenat

Son zorluğu için, Suno'yu lirik şablon bağımlılığından kurtarmaya kararlıydım. Ona, herkesin bildiği ancak adını bilmeyen bir klasik şarkı olan "Chopin - Nocturne op.9 No.2" tarzında bir şarkı yapmasını istedim. Ardından açıkça hiçbir şarkı eklememesini söyledim.

Ne yazık ki, Suno şarkının 30 saniyesine kadar dayandı ve diğer dört şarkıdaki gibi aynı lirik yapıyı ekleyerek pes etti. Ve şarkıdan hiç Chopin esintisi almadım, bu da Suno'yu biraz fazla zorladığımın bir işareti olabilir.

QLED, UHD ve OLED Arasındaki Fark Nedir? Hangisi en iyi?
Televizyon alışverişi yaparken karşınıza çıkan QLED, OLED ve UHD terimleri sizi kafanız mı karıştırıyor? Bu yazıda, bu üç ekran teknolojisinin nasıl çalıştığını, avantajlarını ve dezavantajlarını inceleyerek size hangi ekran türünün en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacağız. QLED Nedir? QLED (Kuantum Noktalı Işık Yayan Diyot), ekranın parlaklığını ve renklerini artırmak için

Genel olarak, Suno talimatlarımla başa çıkmada oldukça iyi bir iş çıkardı. Tüm şarkılar dinlenebilir nitelikteydi ve ücretsiz bir araç için oldukça etkileyiciydi.

Ancak, Suno'nun liriklerdeki "herkese uyan" yaklaşımından ayrılmasını ve şarkı sözlerini okumaya gerek olmadan neyin söylendiğini daha iyi anlamamızı sağlamak için şarkı söyleme becerisini geliştirmesini görmeyi çok isterim.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T