Apple’ın Bir Sonraki İnovasyonu Esnek Ekranlar Olabilir, Yeni Patent Bunu Öneriyor

Patent, Birçok Cihazda Esnek Ekranları Araştırıyor

Apple’ın Bir Sonraki İnovasyonu Esnek Ekranlar Olabilir, Yeni Patent Bunu Öneriyor

Apple, katlanabilir cihaz yarışında geride kalmış gibi görünüyor. Samsung gibi rakipleri neredeyse beş yıldır bu alanda öncü konumda olmasına rağmen, Apple’ın bu konuda somut bir planı henüz yok. Ancak yeni bir patent başvurusu, Apple'ın daha radikal bir şey üzerinde çalıştığını gösteriyor: esnek ekranlar.

"Sekilebilir Ekran" başlıklı patent, "esnek bölümler ve hermetik olarak mühürlenmiş katı piksel adacıkları" bulunan ekran konseptini araştırıyor. Bu, ekranın ortalama bir OLED panelin işlevselliğini korurken farklı şekillere sarılabileceği anlamına geliyor.

Apple, İphone Batarya Değiştirme Sürecini Basitleştirmek İçin Yeni Teknoloji Araştırıyor
Bir rapora göre Apple, gelecekteki İphone modellerinde batarya değiştirme sürecini kolaylaştırmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Cupertino merkezli şirket, batarya kasanın tasarımını yeniden düzenleyerek İphone’dan bataryayı çıkarma sürecini basitleştirmenin bir parçası olarak kullanabilir. Apple, elektronik cihazlarda çıkarılabilir batarya kullanımını zorunlu kılacak beklenen AB düzenlemeleri de dahil olmak üzere henüz herhangi

Bu patent, sadece birkaç Apple mühendisinin işi değil; patentte, hem ABD hem de Tayvan'daki Apple Ar-Ge merkezlerinden toplam 55 kişinin katkısı var.

Patent belgesi, gerçek ürünlerle ilgili ayrıntılardan yoksun, ancak geniş bir cihaz yelpazesinde potansiyel kullanım alanlarını belirtiyor – dizüstü bilgisayarlar, telefonlar, tabletler, giyilebilir cihazlar, otomotiv ekranları ve daha fazlası. Temel olarak, bir ekran varsa, esnek bir ekran bunu potansiyel olarak geliştirebilir.

Örneğin Apple Watch'u ele alalım. Patent, bu teknolojiden faydalanabilecek "bileklik cihazı gibi daha küçük bir cihazı" belirtiyor. Geçen yılki bir patent, Apple'ın gelecekteki bir Watch modeli için kesintisiz, etrafını saran bir ekran fikrini araştırdığını öne sürmüştü ve esnek bir ekran bunu gerçekleştirebilir.

Patent ayrıca, "bir kioska veya otomobile monte edilmiş elektronik ekipman gibi bir sistemde gömülü bir sistem" gibi teknolojiyi küçük cihazlarla sınırlı tutmuyor, bu da teknolojinin piyasaya sürüldüğünde daha büyük cihazlarda da kullanılabileceğini gösteriyor.

Ancak hepimizin beklediği gerçek inovasyon, katlanabilir bir iPhone. Raporlar, en az 2027'ye kadar bir iPhone Fold veya Flip görmeyi beklememiz gerektiğini ve bu da şirkete bu tür cihazlarda teknolojiyi uygulamak için mükemmelleştirmek için bolca zaman tanıyacağını söylüyor.

Tabii ki, henüz çok erken. Bu sadece bir patent başvurusu, mağazalara ulaşacak bir esnek cihazın kanıtı değil. Apple, her yıl binlerce çılgın patent başvurusu yapıyor ve bunların çoğu gerçek ürün olarak gün yüzüne çıkmıyor. Bu, potansiyel konseptlerin araştırılması ve fikri mülkiyetin güvence altına alınmasıdır.

Ancak, yıllar içinde şirketin daha gelişmiş ekran teknolojilerine doğru yavaş yavaş ilerlediğini gördük; miniLED'den OLED'e ve ötesine. Esnek bir ekran, katı dikdörtgen ekranlarımıza daha fazla stil ve esneklik kazandırmak için mantıklı bir sonraki sınır gibi görünüyor.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T