Apple, İphone Batarya Değiştirme Sürecini Basitleştirmek İçin Yeni Teknoloji Araştırıyor

Apple, İphone Batarya Değiştirme Sürecini Basitleştirmek İçin Yeni Teknoloji Araştırıyor

Bir rapora göre Apple, gelecekteki İphone modellerinde batarya değiştirme sürecini kolaylaştırmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Cupertino merkezli şirket, batarya kasanın tasarımını yeniden düzenleyerek İphone'dan bataryayı çıkarma sürecini basitleştirmenin bir parçası olarak kullanabilir. Apple, elektronik cihazlarda çıkarılabilir batarya kullanımını zorunlu kılacak beklenen AB düzenlemeleri de dahil olmak üzere henüz herhangi bir duyuru yapmadı.

Bilgiye göre (9to5Mac aracılığıyla), Apple İphone üzerinde batarya değiştirme yöntemini yeniden düşünüyor. Rapor, şirketin planları hakkında bilgi sahibi olan kişilere atıfta bulunarak, "elektrikle indüklenmiş yapışkan debonding" teknolojisinin kullanıcıların İphone'un içinden bataryayı "biraz elektrik joltu" vererek çıkarmasına izin vereceğini belirtiyor.

Apple'ın mevcut İphone modelleri, folyo ile kaplanmış ve yapışkan şeritler kullanılarak yerinde tutulan bataryalara sahip, bu da kullanıcıların bir çift cımbız kullanarak birimini cihazın şasisinden çıkarmasını gerektiriyor. Bu kullanıcı dostu bir süreç değil — Apple'ın destek sayfasında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Rapora göre, şirket gelecekteki İphone bataryalarını folyo yerine metal ile kaplayabilir, bu da yeni teknolojinin bataryayı "sökmeye" ve değiştirmeye olanak tanıyabilir. Bu, bataryayı cihazdan çıkarmaya çalışmaktan daha kolay olabilir ancak şirketin kullanıcıları kendi başlarına tamir etmelerini denememeleri konusunda hala uyarıda bulunacağı belirtiliyor.

Windows Güncellemesi Sonrası Yeniden Başlatma Döngüsüne Giren Bilgisayarlar İçin Geçici Çözüm
Microsoft’un en son Windows 11 güncellemesi bazı önemli özellikler sunuyor, ancak birçok kullanıcı, sistemlerini kullanılamaz hale getiren bir sorunla karşılaşmış olabilir.

Yayın, Apple'ın bu yıl İphone 16 serisinin bir modelini daha kolay değiştirilebilir bataryalarla donatmayı düşündüğünü, teknolojinin gelecek yılın modellerinde tümüyle kullanılabilir olabileceğini belirtiyor. Geçen yıl, iddia edilen bir İphone 16 Pro bataryası metal kabuklu bir görüntüsü sızdırıldı.

Apple'ın cihazlarını tanıtıldığı zamana kadar donanım değişikliklerini ve iyileştirmelerini gizli tutma eğilimi göz önüne alındığında, eğer varsa bu teknoloji hakkında daha fazla bilgiyi önümüzdeki aylarda, İphone 16 serisinin tanıtılmasıyla öğrenmeyi bekleyebiliriz.

Önerilen

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro Kamera Özellikleri Küresel Lansman Öncesinde Sızdırıldı, 50 Megapiksel Ana Kamera Özelliğine Sahip Olabilir

Xiaomi 14T Pro, bir tipster tarafından paylaşılan bilgilere göre 50 megapiksel Samsung S5KJN1 telefoto sensör ile donatılabilir. Xiaomi 14T Pro'nun, bu yılın ilerleyen dönemlerinde uluslararası pazarlarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun beklenen çıkışı öncesinde, yeni bir sızıntı cihazın olası kamera özelliklerini ortaya çıkardı. Bir tipstere göre, Xiaomi 14T