Antalya Teleferik Kazasında 1 Ölü, 7 Yaralı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya Teleferik Kazasında 1 Ölü, 7 Yaralı, Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün akşam saat 18.00 sıralarında Sarısu-Tünektepe teleferik hattında trajik bir kaza meydana geldi. Teleferik direklerinden biri koparak kabinlerden birine çarptı, çarpmanın etkisiyle kabinin tabanı kırıldı ve kabindeki 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı.

Olay yerine anında AFAD, polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar helikopterlerle hastaneye taşınırken, hayatını kaybeden Memiş Gümüş'ün cansız bedeni ise yamaçtan indirilerek otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kazada mahsur kalan 171 kişiden 137'si tahliye edilirken, 29 kişi için kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 4 helikopter, Jandarma Genel Komutanlığı'na ait 3 helikopter, 607 arama kurtarma personeli, 8 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 113 araç, 6 ambulans ve drone görevlendirildi.

İsrail’in Gazze’deki Saldırısı: TRT Arapça Ekibi Hedef Alındı
Son zamanlarda Gazze’de yaşanan olaylar, dünya genelinde büyük bir endişe yaratmaktadır. İsrail ordusunun Gazze’deki TRT Arapça ekibine yönelik saldırısı, bu endişeyi daha da artırmıştır. Saldırı, Gazze’deki Nusayrat Mülteci Kampı’nda gerçekleşti. İsrail ordusu, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi

Kazanın Nedeni Araştırılıyor

Kazanın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, teleferik direğinin kopmasıyla ilgili incelemeler sürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında 5 kişilik bir bilirkişi heyeti olay yerinde inceleme yapıyor.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mahsur kalan 19 kabindeki 137 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. 5 kabinde 29 kişinin tahliyesine de devam edilmektedir" dedi.

Bakan Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.

Kazayla İlgili Yetkililerden Açıklamalar

AFAD Başkanı Okay Memiş, yaptığı açıklamada, 16 kabinde 128 kişinin tahliye edildiğini, 8 kabinde ise 43 kişinin tahliyesinin devam ettiğini belirtti. Memiş, hava kararmadan operasyonu tamamlamayı planladıklarını ve mahsur kalan vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 1 adet AS-532 Couger tipi helikopterin kurtarma çalışmalarına destek için görevlendirildiğini duyurdu.

Son Durum

Saat 13.00 itibarıyla, 19 kabindeki 137 kişinin kurtarıldığı, 5 kabinde 29 kişi için ise kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildiriliyor. Yetkililer, hava kararmadan operasyonu tamamlamayı planlıyor. Kazayla ilgili adli soruşturma ise tüm yönleriyle sürdürülüyor.

Önerilen

Diyarbakır'da Beyzbol Sopalı Dehşet: Genç Adam Kavga Sonrası Beyin Kanamasıyla Yoğun Bakımda!

Diyarbakır'da Beyzbol Sopalı Dehşet: Genç Adam Kavga Sonrası Beyin Kanamasıyla Yoğun Bakımda!

Diyarbakır'da bir genelevde yaşanan olayda, sigara içme tartışması kavgaya dönüştü. Kavga sırasında genelev işletmecisi tarafından beyzbol sopasıyla kafasına vurulan müşteri, beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alındı. Olayda işletmeci gözaltına alındı. Olay Bismil'de Gerçekleşti Edinilen bilgilere göre, olay Bismil ilçesinde bulunan bir genelevde gerçekleşti. 5 arkadaş, alkol